szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Potom 300 ezer euróért juthat hozzá a reménybeli vevő az egykor John Lennon tulajdonába tartozó, Írország nyugati partjainál lévő szigethez. A Dorinish, vagy más néven "Beatle sziget" jelenleg helyi farmerek tulajdonában van.

Egy tizenkét focipályányi lakatlan sziget kerül kalapács alá Írországban. A hír minden bizonnyal nem kavarna nagy port, ugyanakkor a szigetország nyugati partjainál fekvő piciny földdarab egykor John Lennon, a Beatles zenekar legendás tagjáé volt. Dorinish szigetét állítólag Lennon 1967-ben mindössze 1700 fontért vásárolta meg, most 300 ezer euró az ára.

A Bloomberg tudósítása szerint a szigeten jelenleg csak birkák élnek, a helyi farmerek azonban túladnának a földdarabon, mivel ahogy a gazdák egyre öregszenek, egyre kevésbé bírják a lakott területektől távolabb található mezőgazdasági munkát. A Beatles egykori tagjának kapcsolata a szigettel ugyanakkor nem teszi könnyebbé annak eladását, július közepe óta még egy potenciális vásárló sem jelentkezett. Ez nem is csoda annak tükrében sem, hogy csak a környék nagyobb öblében, a Clew-öbölben 300 sziget található, így nagy a kínálat.

Az egyik helyi gazda, Michael Browne még visszaemlékszik azokra az időkre, amikor Lennon és Yoko Ono gumicsizmákat vásárolt a környéken, és úgy mentek át a szigetre. Egy 1971-es Rolling Stone magazinban Lennon úgy nyilatkozott, hogy el tudná képzelni, hogy öregkorát Yokóval ketten a szigeten töltsék majd. A Beatles legendás tagjának 1980-ban történt meggyilkolása azonban mindezt megakadályozta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!