szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz frakcióvezetője szerint az Országgyűlés novemberben fogadhatja el a 2013-as költségvetést. Rogán Antal erről beszélt, hangsúlyozva, a nagyobbik kormánypárt egyetért a kabinet pénteken bejelentett egyenlegjavító programjával, az abban foglaltakat pedig nem tekintik megszorításoknak. Szerinte egy IMF-megállapodás tovább javíthat az ország helyzetén, ezért érdemes folytatni a tárgyalásokat.

Rogán Antal az M1 Az Este című műsorában hétfő este egyebek mellett igazságosnak nevezte a nyugdíjjárulék-plafon eltörlését és a segélyplafon bevezetését, megjegyezve, hogy az utóbbi nem vonatkozik majd a gyerekek, illetve a betegek és rokkantak után járó támogatásokra. A fideszes politikus logikusnak tartja továbbá, hogy a közszférában nem lehet majd egyszerre bért és nyugdíjat is felvenni, ez alól azonban van néhány kivétel - tette hozzá, példáként említve az orvosi alapellátásban dolgozókat.

Kitért arra is, hogy a bankautomata-használatot sújtó adót könnyen el lehet kerülni a gyakoribb bankkártyás fizetéssel, ami szerinte a gazdaság megtisztulását is segítheti.

A jövő őszre ígért és 2014-re halasztott pedagógusbér-emelésről szólva Rogán Antal azt emelte ki, hogy a tanárok nem fognak kevesebbet keresni, a kormányoldal pedig továbbra is azt szeretné, hogy jövőre emeljék a pedagógusok járandóságát. Mint mondta, erre akkor lesz lehetőség, ha sikerül gazdasági növekedést elérni 2013-ban, ebben pedig szerinte segítséget nyújthat a kabinet munkahelyvédelmi akcióterve, amelynek támogatására most elhalasztották a tanárok béremelését.

Arra a kérdésre, hogy lesz-e megállapodás a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), a politikus úgy válaszolt, csodálkozna, ha nem tudnának megállapodni azt követően, hogy a legkeményebb vitatémáról, a jegybank megadóztatásáról lemondtak. Rogán Antal megerősítette, a Fidesz a nyugdíjakat és a béreket sem hajlandó csökkenteni, továbbá ingatlanadót sem vezet be egy esetleges IMF-megállapodás érdekében. Magyarország pénzügyileg stabil, de egy IMF-megállapodás tovább javíthat az ország helyzetén, ezért érdemes folytatni a tárgyalásokat - tette hozzá.

Mint beszámoltunk: a kormány a keddi napilapokban egész oldalas hirdetéseket tett közzé az IMF-fel kapcsolatban. A hirdetésekben többek között az áll: "nem engedünk az IMF-nek", valamint "nem adjuk fel Magyarország függetlenségét".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tényleg jön a bevásárlós funkció a YouTube-ra, Amerikában már tesztelik

Tényleg jön a bevásárlós funkció a YouTube-ra, Amerikában már tesztelik

Hat uniós ország is tiltakozik a csökkenő Pfizer-szállítmányok miatt

Hat uniós ország is tiltakozik a csökkenő Pfizer-szállítmányok miatt

Kínában állítják: már majdnem teljesen helyreállt a légi közlekedés

Kínában állítják: már majdnem teljesen helyreállt a légi közlekedés