szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kósa Lajos szerint a kormánynak januárig megoldást kell találnia az önkormányzatok hitelállományára, mert különben a rendszer "működőképességében megbicsaklik" - a Fidesz alelnöke, Debrecen polgármestere az m1 Az este című pénteki műsorában a megyei önkormányzatok konszolidációjához hasonló nagyságrendű lépést tartott szükségesnek.

Kósa Lajos véleményét azzal kapcsolatban kérdezték, hogy Szekeres Antal, a Megyei Jogú Városok Szövetsége Jegyzői Kollégiumának elnöke, Debrecen jegyzője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: az államnak a visszavett feladatokkal együtt szerepet kellene vállalnia azoknak az önkormányzati hiteleknek a visszatörlesztésében is, amelyek ezen feladatellátásokhoz kapcsolódtak. 

Debrecen polgármestere hangsúlyozta: januárig a kormánynak ezt meg kell oldania, mert különben a rendszer "működőképességében megbicsaklik", az önkormányzati átalakítás pedig csak felemás lesz. Addig még van idő és most még a költségvetés nyitott - jegyezte meg a politikus, aki az interjúban 1200 milliárd forintos önkormányzati adósságállományról beszélt. 

Kósa Lajos emlékeztetett arra, hogy a megyei önkormányzatokat teljes egészében konszolidálta a kormány, igaz, hogy a teljes megyei működést is átalakította. "Szerintünk itt is valami hasonló nagyságrendű lépésre lenne szükség, és ha ezt a kormány meglépi, akkor el tudjuk mondani, hogy az államháztartás egy nagyon fontos alrendszerét rendbe tettük" - mondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elhunyt 245 beteg, 8053 az új fertőzött

Elhunyt 245 beteg, 8053 az új fertőzött

Orbán: A középiskolák csak május 10-én nyitnak, az érettségi csak írásbeli lesz

Orbán: A középiskolák csak május 10-én nyitnak, az érettségi csak írásbeli lesz

A gorillák kommunikációjának titkait tárta fel egy új kutatás

A gorillák kommunikációjának titkait tárta fel egy új kutatás