szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új módszert dolgoz ki az egri főiskola tudásközpontja a magyar termelésű élelmiszerek azonosítására.

A jövőben akár azt is meg lehet majd állapítani, hogy valóban Magyarországról származik-e az az élelmiszer, amelyet így akarnak eladni - közölte az MR-1 Kossuth Rádió.

Erre alakít ki egy egyedi eredetvédelmi rendszert az egri Eszterházy Károly Főiskolán működő (EKF) élelmiszer-tudományokkal foglalkozó egység.

Az Egerfood Regionális Tudásközpont új nyomonkövetési rendszeren dolgozik, az élelmiszer-biztonsági kutatásokat pedig ebben a tanévben már új épületben, korszerű laboratóriumban végezhetik.

Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára szerint az egymilliárd forintos fejlesztés hozzásegíti a magyar élelmiszeripart, hogy versenyképes ágazattá váljon.

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!