szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az adósságátvállalási ráta a főváros esetében nem 40 százalék lesz, hanem ötven és hatvan százalék közötti - mondta Tarlós István főpolgármester hétfő reggel az ATV Start című műsorában.

Orbán Viktor miniszterelnök októberben jelentette be, hogy az állam összesen 612 milliárd forintnyi adósságot vesz át 1956 önkormányzattól. Az ötezer lakosúnál nagyobb települések esetében az átvállalás 40 és 70 százalék között lehet. Az adósságkonszolidáció mértéke az egy főre jutó iparűzésiadó-bevételek alapján dől el.

Egy a kormany.hu-ra januárban feltett tájékoztató szerint a budapesti kerületek esetében a tervezett adósságátvállalás egységesen 40 százalékos.

Az adósságátvállalás mértékéről a nemzetgazdasági miniszter és a belügyminiszter legkésőbb február végéig egyezik meg az önkormányzatokkal. A gazdasági tárca vezetője - az államadósság-kezelő központon keresztül - június 28-ig köt újabb megállapodást a helyhatóságokkal és hitelezőikkel, gondoskodva az adósság átvállalásáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megérkezett a Huawei első autója

Megérkezett a Huawei első autója

Életmentő drónokat küldene a levegőbe a Vodafone

Életmentő drónokat küldene a levegőbe a Vodafone

Az EU-nak nem kell az AstraZeneca és Johnson & Johnson 300 millió extra adag vakcinája

Az EU-nak nem kell az AstraZeneca és Johnson & Johnson 300 millió extra adag vakcinája