szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Intesa Sanpaolo vezérigazgatója szerint Magyarország rémálom a pénzügyi szektor számára, és a bank kész csökkenteni aktivitását az országban. Az Intesa a CIB Bank olasz többségi tulajdonosa.

Magyarország rémálom lett a pénzügyi szektor számára – mondta Enrico Cucchiani, az Intesának, Olaszország legnagyobb lakossági bankjának a vezérigazgatója a pénzintézet első negyedéves eredményének bemutatására rendezett telefonos sajtókonferencián. A CIB Bank, az Intesa magyarországi leányvállalata az utolsó negyedévben 279 milió euró veszteséget szenvedett, adta hírül a Reuters.

"Ha ugyanilyen kihívásokkal teli marad a környezet, kész terveink vannak a működés drasztikus újrastrukturálására. Egy csapatot küldtünk oda, és csökkenthetjük magyarországi jelenlétünket" – mondta Cucchiani, aki újságírói kérdésre megerősítette, hogy nem módosít az erős megfogalmazáson, mindenki nagyon aggódik Magyarország miatt. 

A CIB Bank mérlegfőösszege alapján (2500 milliárd forint) Magyarország ötödik legnagyobb bankja volt 2011 végén, amikor az évet 52 milliárd forint fölötti veszteséggel zárta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!