szerző:
Nol
Tetszett a cikk?

Nem volt teljesen egységes a Monetáris Tanács az úgynevezett nem konvencionális eszközök alkalmazásának megtárgyalásakor szerdán. Király Júlia tartózkodott ugyanis, miután nem volt ideje megismerni a javaslatot – olvasható a nol.hu-n.

Király Júlia szerint összesen 35 percük volt a Monetáris Tanács tagjainak arra, hogy elolvassák a jegybanki stáb javaslatát, az MNB Növekedési Hitel Programját. A testület nem volt egységes a kérdésben, és ő már a vita elején jelezte: nem tartja elegendőnek az időt ahhoz, hogy megfelelő mélységben tanulmányozza a javaslatot, ezért tartózkodik a vitától – tette hozzá Király Júlia, akinek nyár közepéig lesz az MNB egyik alelnöke és a Monetáris Tanács tagja.

Matolcsy György jegybankelnök az új intézkedéseket bejelentő sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a testület egységes volt a kérdésben – emlékeztet a nol.hu.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!