szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Moody's Analytics - amely nem azonos a Moody's Investors Service hitelminősítővel - közölte: Magyarországon 0,3 százalékos GDP-csökkenést vár 2013-ra az eddig jósolt 1,8 százalékos visszaesés helyett.

Az idei első negyedévi GDP-adatok alapján jelentősen javították magyarországi, ugyanakkor rontották csehországi és lengyelországi előrejelzéseiket szerdán londoni pénzügyi elemzők.

A Moody's Analytics - a hitelminősítői és pénzügyi szolgáltatási tevékenységet végző Moody's Corporation cégcsoport gazdaságelemző részlege - felülvizsgált, szerdán Londonban ismertetett prognózisában ugyanakkor több más nagy londoni ház előrejelzésével ellentétben még így is egész éves idei recessziót valószínűsített a magyar gazdaságban.

A cég - amely nem azonos a Moody's Investors Service hitelminősítővel - közölte: Csehországban 0,6 százalékos gazdasági visszaesést vár 2013-ban az általa eddig jósolt 0,1 százalékos növekedés helyett. A lengyel gazdaság teljesítménye a ház új előrejelzése szerint várhatóan 1,4 százalékkal nő az idén - az előző prognózisban 1,6 százalékos idei lengyel GDP-többlet szerepelt -, Magyarországon pedig a cég 0,3 százalékos GDP-csökkenést vár 2013-ra az eddig jósolt 1,8 százalékos visszaesés helyett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiránduló nővel erőszakoskodott egy 19 éves férfi a budai hegyekben

Kiránduló nővel erőszakoskodott egy 19 éves férfi a budai hegyekben

Szabadságra megy a tavasz, kedden havazhat

Szabadságra megy a tavasz, kedden havazhat

Szülői Hang: „Várjuk a nyitást, de nem bármilyen áron”

Szülői Hang: „Várjuk a nyitást, de nem bármilyen áron”