szerző:
MTI/Népszava
Tetszett a cikk?

A nyugdíjasok az idén „értékmegőrzésen felüli emelésben részesültek" a szaktárca szerint – írja a Népszava.

Az idén nem lesz novemberben kiegészítő nyugdíjemelés – írta a Népszava. A lap keddi számában a szaktárcának e témában feltett kérdésükre adott válaszát idézik, amely szerint az idei januári emelés mértéke 5,2 százalék volt, ami lényegesen magasabb a tényleges inflációnál, hiszen a KSH január-augusztusi adatai szerint a nyugdíjas fogyasztói árindex 1,1 százalék volt.

Így a nyugdíjasok az idén „értékmegőrzésen felüli emelésben részesültek" – írta a tárca. A vonatkozó törvény szerint akkor kell novemberben kiegészítő emelést nyújtani a nyugdíjasoknak, ha a tárgyévre tervezett infláció mértékénél a tárgyév első nyolc hónapjának adatai alapján, a nyugdíjas fogyasztói kosárra tekintettel számított, az év végéig várható infláció mértéke legalább egy százalékponttal magasabb.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Barrel Zoltán újpesti önkormányzati képviselő

Meghalt Barrel Zoltán újpesti önkormányzati képviselő

Már csőben van a Huawei P50 – nagy kérdés, mi lesz rajta

Már csőben van a Huawei P50 – nagy kérdés, mi lesz rajta

Merkely: Csökken a fertőzöttek aránya

Merkely: Csökken a fertőzöttek aránya