szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyeztetést kezdeményez az új családpolitikáért felelős államtitkár azon nyugdíjjavaslat elemeiről, ami szerint attól függne a nyugdíjmegállapítás, hogy ki hány gyereket nevelt.

Vannak a Népesedési Kerekasztal nyugdíjra vonatkozó akciótervének olyan elemei, amelyek találkoznak a kormány elképzeléseivel, amelyekről egyeztetést kezdeményezett – nyilatkozta az új családügyért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek.

Az MTA szervezésében létrehozott Népesedési Kerekasztal azt javasolta, hogy jövőben számítson bele a nyugdíjmegállapításba, hogy hány gyereket nevelt a nyugdíjbavonuló, illetve hogy a nagycsaládosok nyugellátása több legyen azokénál, akik kevesebb gyereket neveltek.

©

Novák Katalin szerint ugyanis jogos az igény, hogy ha a gyerekvállalást elismerik fiatal korban, akkor időskorban is ezt tegyék.

Az interjúban egyébként Novák Katalin beszélt arról még, hogy a kormány célja a gyerekvállalás ösztönzése, és a házasság intézményének erősítése, ami szerinte „ a gyermekvállalás előszobája”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!