szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eltúlzott az, hogy az ingyenebéd, gyümölcs, esetleg a grátisz hajvágás miatt szeretnek az emberek egy munkahelyre járni. Egy amerikai kutatás szerint sokkal fontosabb az, hogy családias legyen a légkör, egy csapatként dolgozzanak a munkavállalók, és olyan értékeket képviseljen a cég, amelyet a dolgozók is magukénak éreznek. Természetesen ugyanakkor a fizetés nagyságát sem lehet elhanyagolni a listáról. 10 cég, ahol az amerikai dolgozók a legboldogabbak, legelégedettebbek.

Azok a vállalatok, melyek saját bevallásuk szerint igen jó munkakultúrával rendelkeznek, csomó szolgáltatást is biztosítanak munkavállalóiknak, ilyen például az ingyenes biokaja, vagy hajvágás. Ugyanakkor kérdés, hogy ezek vajon tényleg boldogabbá teszik-e a munkavállalókat – írja a MarketWatch.

Egy amerikai álláskeresési portál, a GlassDoor.com nemrég nyilvánosságra hozta azokat az eredményeket, melyeket egy kutatás alapján szereztek. A kutatásban amerikai munkavállalókat – több mint 600 ezret – kérdeztek meg különböző cégeknél a vállalatoknál tapasztalt értékekről és munkakultúráról. A 10-es legjobb cég listáján – ahol leginkább kedvelnek a munkavállalók dolgozni – előkelő helyen találhatóak az amerikai tech cégek, mint például a Twitter, Google vagy a Facebook, ám ugyanakkor meglepetések is találhatóak ezen a sorban, ilyen például a Chick-fil-A gyorsétteremlánc. Az utóbbi helyen dolgozók például kedvelik a cég családközpontú gondolkodását, és vallásos kultúráját (vasárnap zárva vannak), ez pedig azt jelenti, hogy nem csak az ingyenkaja, hajvágás, egészségügyi szolgáltatás a legfontosabb a dolgozók boldogságához. A listán szerepel még az Edelman, Riverbed, Southwest, National Instruments, Chevron és a HEB.

A kutatás alátámasztotta azokat a korábbi eredményeket, vélekedéseket, melyek szerint a munkakultúra és a cég értékei hihetetlenül fontosak ahhoz, hogy a munkavállalók jól érezzék magukat a munkahelyükön és boldogok legyenek. Ugyanakkor a mostani kutatásból három fő motívum rajzolódik ki, ami fontosabb, mint bármilyen ingyenszolgáltatás. Ez a három elem pedig az alábbi:

  1. legyen családias a légkör a vállalatnál,
  2. érezzük úgy, hogy egy csapatban dolgozunk, bárkire számíthatunk,
  3. a cég pedig olyan értékeket képvisel, amelyeket a dolgozók helyesnek tartanak és ők is magukénak éreznek.

Ugyanakkor a munkavállalók a kutatás szerint a fizetést nevezték meg, mint az adott munka legfontosabb aspektusát. Fontos azonban megjegyezni, hogy természetesen az egyének szintjén teljesen szerteágazóak lehetnek a preferenciák, mindenkinek más és más lehet a kiemelt pont, mely boldoggá teszi a munkahelyén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kipróbáltuk az eddigi leglátványosabb Pókember-játékot, csak úgy hasít a PS5-ön

Kipróbáltuk az eddigi leglátványosabb Pókember-játékot, csak úgy hasít a PS5-ön

Brüsszel 72,5 milliárd forintot küld Magyarországnak kedden

Brüsszel 72,5 milliárd forintot küld Magyarországnak kedden

Milliárdos vagyonon ül Donald Trump, de így is rezeghet a léc alatta

Milliárdos vagyonon ül Donald Trump, de így is rezeghet a léc alatta