szerző:
Baksa Roland

Kandrács Csabát, a monetáris tanács mostani tagját bízzák meg a hamarosan felállítandó rosszbank vezetésével, tudta meg a hvg.hu. Kandrács Matolcsy és Rogán beosztottja is volt.

Kandrács Csabát bízzák meg a hamarosan felállítandó, úgynevezett „rosszbank” vezetésével, tudta meg a hvg.hu.

Az állam és a jegybank fel akar állítani egy olyan intézményt, amely átvenné – diszkont áron – a bankoktól a bedőlt, nem teljesítő hiteleiket és a mögöttük levő, fedezetként funkcionáló ingatlanokat. Ezzel megtisztítanák a bankokat a rossz eszközöktől, amelytől azt várják, elindul a hitelezés.

Kandrács Csaba mögött fiatal kora ellenére, 33 éves, kalandos pályafutás áll. (Önéletrajza itt olvasható.) Dolgozott a Nemzetgazdasági Minisztérium elődjénél, a Pénzügyminisztériumban, majd a főváros V. kerületének a pénzügyi osztályának vezetője volt Rogán Antal polgármestersége idején, 2009-től. Onnan ment vissza 2012 nyarán az NGM-be, majd 2012 végén átkerült az Államkincstár élére. 2013 nyarán Matolcsy vitte magával a jegybankba, bankműveleti osztály vezetését látta el júniustól, szeptemberben pedig a monetáris tanács tagjává válaszották.

Megkerestük a jegybankot, amint válaszolnak, közzétesszük.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A tudás kincstára

A tudás kincstára

Kiakadt a Mozilla első embere a Microsoft böngészős fejlesztése miatt

Kiakadt a Mozilla első embere a Microsoft böngészős fejlesztése miatt

Mutatjuk az új magyar Mercedes buszt, bemutatjuk a gyártóját is

Mutatjuk az új magyar Mercedes buszt, bemutatjuk a gyártóját is

23-an fagytak halálra eddig ezen a télen

23-an fagytak halálra eddig ezen a télen

A kereszténységről kérdezi a KDNP a fiatalokat

A kereszténységről kérdezi a KDNP a fiatalokat

Nem véd meg a demenciától a keresztrejtvény vagy a sudoku

Nem véd meg a demenciától a keresztrejtvény vagy a sudoku