szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Titkos a költségvetése és a részletes elszámolása is a Széll Kálmán tér rekonstrukciójának – írja a pénteki Népszabadság.

Bár 5,3 milliárd forintot költenek rá közpénzből, nem nyilvános adat a Széll Kálmán tér átépítésének a tételes elszámolása – írja a Népszabadság.

A lap kiszúrta, hogy a kivitelezők (a KÉSZ Építő Zrt., és a WIS Holding) által leadott első, 266,2 millió forintról szóló számlához tartozó teljesítésigazolásban a nyújtott szolgáltatásnál csak a projekt megnevezése szerepel, az nem, hogy pontosan mire költöttek a vállalkozók.

A BKK a napilap kérdésére azt felelte, hogy a tételes elszámolást nem adja ki, mert "azok szoros összefüggésben állnak a nyertes ajánlattevő részéről üzleti titoknak nyilvánított árazott költségvetéssel", ha nyilvánosságra hoznák, akkor az a nyertes kivitelező konzorcium számára üzleti sérelmet okoznak.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!