szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Igen, van, akit azért fizetnek, mert focimeccset néz, és van, akit azért, mert „betemeti az üregeket” vagy leleplezi az energiacsalókat, de keresnek saláta-előkészítőt és használtruha-válogatót is. Összegyűjtöttünk néhány meghökkentő állásajánlatot. Napi 10 órás gyaloglásért 7 ezer forint elég vékony fizetés, de van olyan állás, amelyért elfogadható bért kínálnak.

Szereti a focit? Sok meccset néz, és még videojátékokat is játszik? Akkor képzelje el, hogy van egy cég, amely fizet azért, hogy ön meccset nézzen, és adatokat gyűjtsön erről. A magyar álláshirdetések meglehetősen unalmas és egyhangú masszájának egyik üdítő gyöngyszeme a Football Analyst, de ha elég sokáig böngészi valaki az adatbázisokat, találhat még hozzá hasonló érdekességeket.

Összegyűjtöttük az általunk 10 legmeghökkentőbbnek tartott, vagy legalábbis első olvasatra annak látszó állásajánlatot, amelyre jelenleg pályázni lehet Magyarországon, de ha ezeknél is jobbat talál, ne kímélje szerkesztőségünket, és küldje el az [email protected] címre.

1. Football analyst

Havi bruttó 150 ezer forintos fizetést, és összesen 100 ezer forint további adható bónuszt kínál egy új magyar induló vállalkozás a meccsnéző analitikusnak. Angol nyelvtudást, és „jelentős európai foci iránti érdeklődést” várnak a pályázóktól, utóbbi feltételnek vélhetően több százezren könnyedén megfelelnek.

©

2. Kártevőüreg-betemető

Egy százhalombattai társaság úgy érezte, akkor korrekt, ha a felhívásában nemcsak a kártevők irtásának, hanem az üregek betemetésének feladatát is előre leszögezi. A szabadföldi rágcsálókkal foglalkozni kívánó munkásnak napi 10 óra gyaloglást helyeznek kilátásba, napi 7 ezer forintos munkabérért, a meleg étkezést a munkáltató a helyszínen fizeti.

3. Daraboló fűrészes

Elég meghökkentő hirdetéscím, először könnyen a darabolós gyilkos jut az ember eszébe, de itt nem erről van szó. A kecskeméti társaság fém alapanyagok vágására, fűrészelésére keres betanított munkást, aki képes műszaki rajzot is olvasni. Egyéb részletek nem derülnek ki a hirdetésből.

4. Kardkészítő

Melyik iskolában lehet kardkészítést tanulni? – vetődik fel a kérdés a gyanútlan álláskeresőben, aki persze még nem tudja, hogy a cég azért adta fel a hirdetést, mert alapvetően ügyes kezű lakatosokat, fémipari szakembereket keres. A munkatársnak magas minőségű sport- és vívókard-pengéket, illetve kiegészítőket kell majd megmunkálnia, havi nettó 120-150 ezer forintért.

©

5.”Használt ruha válogató”

Itt nem világos elsőre, hogy a ruhaválogató szakembernek kell használtnak lennie, vagy a munka tárgya lesz a használt ruha, de minden bizonnyal az utóbbi. „A használt ruha vásárlás: divat és szenvedély – ez járul hozzá munkánk sikeréhez, és ez ösztönöz bennünket új kihívásokra” – írja a társaság magáról, és a pályázóknak dinamikus, fiatalos, jó munkakörnyezetet kínál. Az ideális jelölt képes egyszerre több dologra is figyelni, nem riad meg a folyamatos terheléstől, van a ruhákhoz affinitása, és az üzemi környezet, illetve az álló munka sem riasztja.

6. Áruelhordó

Ez az áruházlánc valószínűleg érezte, hogy a targoncás kifejezés ma már snassz, pedig a leírás alapján itt bizony erről van szó. A feladat a „beérkező áruk kezelése, a tárolási helyre, illetve kapura elhordása”, a targoncavezetői bizonyítvány és jogosítvány elvárás, mint ahogy szakmai tapasztalatot is kérnek.

7.Saláta-előkészítő

Gyálon éjszaka, vagy két műszakban lehet előkészíteni a salátákat, a kurta hirdetésből azonban mintha az derülne ki, hogy nem csak előkészítésről van szó, hiszen a csomagolás és a címkézés is a delikvens feladata lesz.

©

8. Sorjázó

Egy multicég keres olyan munkásokat, akik a műanyag termékekről lereszelik a sorját. A munkadarabokat meg is kell mosni, nyomáspróba alá kell vetni, a szemetet eltakarítani, és új helyre cipelni. Utóbbi tevékenységet nagyon líraian írja körül a cég: „munkadarabok szakszerű tárolása, valamint a következő megmunkáló helyre való mozgatása”.

9. Energiaellenőr

Lagzi Lajcsi gyanús esete óta tudjuk, hogy ebben az állásban mekkora felelősség rejlik, és bónuszként még celebekkel is találkozni lehet. Egy áramszolgáltató keres a feladatra villamos szakmunkásokat, a „szerződésszegő, szabálytalan és rendellenes energiavételezések felderítése, dokumentálása, megszüntetése” céljából.

10. Analizátor

A cím elsőre elég rejtélyes, a feladat elvileg bármit takarhat. A hirdetésből az derül ki, hogy egy budapesti autóipari beszállító cég keres szakembert a hibás áramkörök elemzésére, belső áramkörök tesztelésére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyurcsány szerint 900 ezer szavazója van a DK-nak

Gyurcsány szerint 900 ezer szavazója van a DK-nak

Menet közben esett le a kormánya egy autóversenyzőnek – videó

Menet közben esett le a kormánya egy autóversenyzőnek – videó

5 ötlet, ahol jobb helye lesz a fotóidnak, mint a Facebookon

5 ötlet, ahol jobb helye lesz a fotóidnak, mint a Facebookon