szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Duna Aszfalt Kft. újíthat fel egy utcát Balatonakarattyán a jegybankelnök felesége, Matolcsy Gyöngyi polgármester településén.

Hirdetmény nélküli meghívásos pályázatot nyert a Duna Aszfalt Kft. Balatonakarattyán, nettó 26,7 millió forintért újíthat fel egy utcát – írja az Átlátszó egy közbeszerzési közleményre hivatkozva. Azon a településen, ahol Matolcsy György jegybankelnök felesége, Matolcsy Gyöngyi a polgármester.

A cég valószínűleg alvállalkozókat von majd be a munkába a közlemény alapján. A munka 890 méter hosszú utcaszakaszt érint, de az nem derült ki, hogy az aszfaltozandó terület hány négyzetméter.

A Közgép ellen indított új építőipari kormányközeli zászlóshajó, a Duna Aszfalt árbevétele 2013-ban még a 60 milliárdhoz közelített, tavaly már a 90 milliárdos szintet nyaldosta, és 8 milliárdot meghaladó üzemi eredményt ért el. Ebből 5,6 milliárd forint ment ki osztalékként a cégből. A cég az elmúlt időszakban egyre inkább szorítja ki a piacról a Közgépet.

Az Átlátszó nemrég arról is írt, hogy az MNB milliárdokkal tömött alapítványai éppen ebben a faluban vették meg a MÁV egykori gyermeküdülőjét.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fontos eredményeket értek el az új egészségügyi jogviszony miatt tiltakozó orvosok

Fontos eredményeket értek el az új egészségügyi jogviszony miatt tiltakozó orvosok

Meghalt a beatnemzedék egyik utolsó alakja, Lawrence Ferlinghetti

Meghalt a beatnemzedék egyik utolsó alakja, Lawrence Ferlinghetti

Újabb vállalkozást indítottak a telexesek

Újabb vállalkozást indítottak a telexesek