szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az orosz–ukrán válság miatt egész Európában visszaestek az orosz vendégéjszakák, ez érvényes Hévízre is, ahol a negyedik legtöbb turistát adó állam Oroszország. A sármelléki reptér fejlesztésére a kísérőberuházásokkal együtt 5 milliárd forintot áldoz a kormány, a reptér Széles Gábor kormányközeli vállalkozó érdekeltségébe tartozik. A reptér fejlesztésén túl új járat közlekedik majd Moszkvából, melytől az orosz turisták számának drasztikus növekedését várják.

15 ezres növekedést várnak Hévízen az orosz vendégéjszakák számának tekintetében, melyet a Sármellék–Moszkva új repülőjárat biztosíthat. A Magyar Turizmus Zrt. a Hévíz TDM Egyesülettel, az önkormányzattal, hévízi szállodákkal, valamint az orosz piacban érdekelt utazási irodákkal együttműködésben már tavaly szeptemberben forgalomélénkítő kampányt indított Moszkvában, melynek 28 millió forintos kezdő összegét újabb 20 millió forinttal egészítették ki – írja a Magyar Turizmus Zrt. közleménye. A promóció második, december elején induló szakaszának fókuszában Szentpétervár és az Északnyugati szövetségi körzet állt.

©

Az új repülőjárat hetente közlekedik majd, mellyel legfeljebb 126 főt szállíthat a Hévíz-Balaton Airport  Moszkvából, a kezdeti tervek szerint 18 járattal. A járatok száma a kihasználtság szerint bővülhet. A kampányhoz 15-15 millió forint értékben járult hozzá a Magyar Turizmus Zrt. és a Hévíz TDM Egyesület. Az UTAir orosz légitársaság indítja a járatokat, a gépek 2016. július 10. és november 6. között szállítják majd a vendégeket.

©

Széles Gábor még 2014-ben vásárolta meg a felújításra szoruló sármelléki repteret 700 millió forintért, a kormány tavaly döntött arról, hogy közel 5 milliárd forintot áldoz a reptér és környezetének felújítására, további 4 milliárdért összekötik az M7-es autópályával. A reptér kihasználásának kedveznek a most indult kampányok, az utasok után fizetett reptéri illeték a reptér tulajdonosához vándorolnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megtalálták a 171 éve elsüllyedt német gőzhajó roncsát

Megtalálták a 171 éve elsüllyedt német gőzhajó roncsát

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

Háromszor jobb-e a háromszor drágább tévé?

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása

Tokió 2020: 1,9 milliárd dollárba kerülhet az olimpia halasztása