szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Délkelet-Magyarországon és Budapesten fog egymilliárdért MÁV-állomásokat takarítani a Jánosik és Társai Kft.

A Jánosik és Társai Kft. és stratégiai partnerének konzorciuma nyerte el Délkelet-Magyarország területén és Budapest egy részén a MÁV-állomások tisztán tartására és rendbetételére kiírt, évi egymilliárd forintos közbeszerzési pályázatot közölte a takarítási üzletágban piacvezető cég tulajdonosa az MTI-vel.

Jánosik Lajos elmondta: a pályázat 400 vasúti állomás és 14 irodaház, többek között a Keleti és Nyugati pályaudvar takarításáról, környékének tisztántartásáról szól, három plusz egy évre. A kft. több mint 200 munkavállalója dolgozik majd folyamatosan a megrendelés teljesítésén. Feladataik közé tartozik az utasforgalmi és üzemi területek takarítása, időszakos nagytakarítása, feltöltőanyagok, tisztítószerek biztosítása, valamint a teljes körű hóeltakarítás, a csúszásveszély elhárítása. A munkákhoz speciális takarító gépeket, eszközöket használnak majd, s erre a munkára külön felkészítik a dolgozóikat.

A szigorú feltételeket tartalmazó szerződés teljesítéséhez extra logisztikai programot dolgoznak ki. Vannak például olyan állomások, amelyek csak terepjáróval közelíthetők meg tette hozzá Jánosik Lajos.

A takarítással, épületüzemeltetéssel és őrzés-védelemmel is foglalkozó Jánosik és Társai Kft. az előzetes adatok szerint 10 milliárd forint nettó árbevételt és 400 millió forint eredményt ért el 2015-ben tájékoztatta Zöld István ügyvezető igazgató korábban az MTI-t. Az ügyvezető elmondta: az árbevétel idén a cég több mint 20 éves fennállása óta először éri el a 10 milliárdot, az előző évi 8,4 milliárd forint után.

A több lábon álló cég fő profilja, a takarító tevékenység forgalma 2015-ben elérte a 4,5 milliárd forintot, ami mintegy 30 százalékkal haladja meg az előző évi bevételt. Tavaly év végén már több mint ezer saját alkalmazottat foglalkoztattak.

A MÁV-állomások takarításáról még januárban a Népszabadság azt írta, a MÁV másfélszer többet költ a takarításra, mint a korábbi években, a Jánosik és Társai pedig egyébként a Miniszterelnökséget is takarítja, de benne voltak például az egri kórház felújításában, vagy a Teleki tér átépítésében is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Louis Vuitton mögött álló csoport tulajdonosa vette meg az ikonikus német papucsok gyártóját

A Louis Vuitton mögött álló csoport tulajdonosa vette meg az ikonikus német papucsok gyártóját

Meghalt koronavírusban a Szent István-bazilika plébánosa

Meghalt koronavírusban a Szent István-bazilika plébánosa

Gulácsi Péter az Interbe igazolhat, a világ tíz legjobban fizetett kapusa közé kerülhet

Gulácsi Péter az Interbe igazolhat, a világ tíz legjobban fizetett kapusa közé kerülhet