szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az önkéntes egészségpénztárak és az önsegélyező pénztárak eddig külön működhettek, de egy 2016-tól hatályos törvénymódosítással megnyílt a lehetőség arra, hogy alapszabály-módosítással vagy egyesüléssel ezeket a szolgáltatásokat egy pénztáron belül el lehessen érni – mondta Binder István, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője a köztévében.

Egy pénztáron belül lehet igénybe venni egészségvédő programokat, gyógyászati segédeszközöket és gyógyszereket vásárolni, de lehetőség van különböző szociális vagy váratlan élethelyzetre szóló kiadások finanszírozására is ugyanannál a pénztárnál – mondta az MNB-szóvivő.

A szabályozás januártól érvényes, de a pénztárak gyorsan reagáltak. Már számos pénztár csoporton belül egyesült vagy kiegészítette alapszabályát, erről kapnak ezekben a napokban, hetekben értesítést a tagok – tette hozzá Binder István.

A pénztártagoknak alapvetően nincs tennivalójuk, az esetleg elképzelhető, hogy megváltozik a bankszámlaszám vagy az elérhetőség, ha az egyik pénztár beolvad a másikba. A tagok számára annyit jelent a változás, hogy új szolgáltatási lehetőségek nyílnak meg – közölte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Különleges mozgású, rejtélyes hatbolygós rendszert fedeztek fel a csillagászok

Különleges mozgású, rejtélyes hatbolygós rendszert fedeztek fel a csillagászok

Kicsit hibrid, nagyon sportkupé: teszten a BMW M440i

Kicsit hibrid, nagyon sportkupé: teszten a BMW M440i

Pakisztán is megrendeli a Szputnyik V-öt

Pakisztán is megrendeli a Szputnyik V-öt