szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Augusztus első felében indul Magyarországon az Uber helyére pályázó Taxify, amihez a Népszabadság információi szerint rengeteg volt Uber-sofőr igazol át, de az applikációt is 2-300-an töltik le naponta.

A cég telefonos applikációján keresztül lényegében ugyanazt a szolgáltatást nyújtja, mint az Uber, csak éppen a taxisrendeletet betartva: vállalják a járművek sárgára matricázását és a fix tarifák alkalmazását is, igaz utóbbival elveszítve azt, ami az Uber legerősebb fegyvere volt. Ugyanis az Uber a rendeletben megszabott 450 forintos alapdíj, 280 forintos kilométerdíj és 70 forintos percdíj helyett 380 forintos alapdíjat,165 forintos kilométerdíjat használt, a percdíj pedig csak 30 forint volt.

A Népszabadság úgy tudja, hogy ennek ellenére naponta 200-300 ember regisztrál a Taxify okostelefonos rendszerébe, és a sofőröket is már két hete toborozzák. Cseh Kinga, a Taxify sajtóreferense pontos számot nem árult el, csak azt: a taxisok mellett rengeteg volt uberes csatlakozik a céghez. A Taxify Hungary Fuvarszervező Kft.-t mögött ugyanakkor nem az észt startup áll, hanem három magánszemély. Cseh Kinga ezt azzal magyarázta, hogy a bevételeket és az esetleges nyereséget itthon szeretnék befektetni. Érdekesség, hogy a sofőrök egyenruhát kapnak, aminek költségeit a cég állja majd, nem úgy az autók besárgítását - írja a lapra hivatkozva a Portflio. A cég fuvarszervezőként is minősítteti magát a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK), amihez a szükséges dokumentumokat már benyújtották, és a visszajelzést várják.

Még ki sem hűlt az Uber nyoma, már itt is az utódja

Máris átvenné az Uber helyét egy Észtországból indult vállalkozás, amely ugyanazt a modern technológiára épülő, utasközpontú szolgáltatást igéri, csak éppen sárga autókkal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda

Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda

Perlusz László a Fülkében: Biztosan nő februártól a minimálbér

Perlusz László a Fülkében: Biztosan nő februártól a minimálbér

Koronavírus: Szlovéniában enyhítés, Horvátországban további szigor jöhet

Koronavírus: Szlovéniában enyhítés, Horvátországban további szigor jöhet