szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A bolíviai kormány még nem erősítette meg, hogy meggyilkolták volna Rodolfo Illanes belügyminiszter-helyettest.

Az egyik rádióadó igazgatója maga talált rá stábjával Rodolfo Illanes holttestére az ország nyugati részén, a fővárostól, La Paztól 160 kilométerre fekvő Panduro település közelében. Elmesélte, hogy egy dombon bukkantak a halottra egy trafóház közelében, amelyben előzőleg a feldühödött bányászok fogva tartották Illanest.

Az igazgató szerint vélhetően a munkát beszüntető bányászok halálra botozták foglyukat, de a bolíviai kormány nem erősítette meg, hogy gyilkosság történt volna. Előzőleg csak annyit közölt, hogy a miniszterhelyettest elrabolták, foglyul ejtették, és félő, hogy meg fogják kínozni.

A bolíviai bányászok már két héttel ezelőtt is konfliktusba kerültek a hatalommal, legkevesebb 252 tüntető bányász megsérült, amikor összecsapott az ellenük kivezényelt rendőrökkel La Paz megyében. Carlos Romero bolíviai belügyminiszter ezzel egy időben arról számolt be, hogy száz rendfenntartó megsebesült. A bányászok és a rendőrök közötti összetűzések akkor kezdődtek, amikor a tüntetők több autópályát lezártak.

A bányászok az ország szövetkezeti törvényének módosítása ellen tiltakoznak. Állításuk szerint a változtatás miatt a bányászati szektorban meggyengül a szövetkezetek joga, csökken hatáskörük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az olasz Corriere szerint az AstraZeneca egyelőre nem válaszol az EU-nak, mikor szállít elegendő vakcinát

Az olasz Corriere szerint az AstraZeneca egyelőre nem válaszol az EU-nak, mikor szállít elegendő vakcinát

Negyedével esett vissza a nyelvvizsgázók száma 2020-ban

Negyedével esett vissza a nyelvvizsgázók száma 2020-ban

Bár vörös szőnyeg nem volt, Vanessa Kirby így is ragyogott a BAFTA-n

Bár vörös szőnyeg nem volt, Vanessa Kirby így is ragyogott a BAFTA-n