szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Regionális központot nyitott az OTP Dél-Szerbiában, ami annak a gazdasági együttműködésnek a szimbóluma is lehet, amelyről a magyar és a szerb kormány a dél-szerbiai közös kormányzati csúcson egyeztetett – közölte Orbán Viktor a fiókintézet megnyitóján.

Az OTP Bank tíz éve jelent meg Szerbiában, amikor megvásárolta a Niska Bankát, és további terjeszkedésre, újabb bankfiókok megvásárlására készül, amellyel a legnagyobb bankok sorába emelkedhet Szerbiában – közölte az eseményen Csányi Sándor, az OTP vezérigazgatója.

Orbán Viktor közölte, hogy a magyar kormány tagjai egyebek mellett azért érkeztek Dél-Szerbiába, hogy meggyőzzék a magyar vállalkozókat, Belgrádtól délre is érdemes beruházási lehetőségeket keresni.

A magyar-szerb üzleti fórumon több mint 90 magyar vállalkozó vett részt, akit a két kormányfő arról próbált meggyőzni, hogy ne csak a Belgrád–Budapest vagy a Vajdaság–Budapest kapcsolatban gondolkodjon, hanem az egész szerb gazdaságban.

Az OTP nisi központjának megnyitása bizonyíték arra, hogy Szerbia szívesen várja a magyar befektetőket, Magyarország pedig támogatja az ilyen típusú befektetéseket – tette hozzá a miniszterelnök. A bankfiók megnyitója szerinte olyan szimbolikus pillanat, amely alátámasztja a szoros együttműködést szorgalmazó gazdaságpolitikát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!