szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ebből is világosan látszik, mennyire elmaradnak a hazai bérek az uniós átlagtól.

A Bloomberg összesítése szerint az eurozónában a belga jegybankelnök keres a legjobban, 2015-ben nagyjából 480 ezer eurót, átszámítva 148 millió forintot vitt haza – szemlézte a Portfolio.hu. Őt követi az olasz és a német jegybankelnök, az Európai Központi Bank elnöke, Mario Draghi csak a negyedik a listán, a táblázatot ide kattintva is megnézheti.

Az eurózóna jegybankelnökei közül a legkevesebbet a litván jegybankvezér, Vitas Vasiliauskas keresi, aki átszámítva kicsit több mint 24 milliót keres. A lista végére már beférne a magyar jegybankelnök is, aki tavaly havonta 2,5 milliót kapott az MNB vezetéséért, idén tavasztól viszont már ötmillióra nőtt a fizetése.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!