szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

2,9 milliárd forintot fordítanak a központi költségvetésből Szentendrére, hogy csökkentse a Vizes Nyolcas Uszoda miatti terheit. A sportlétesítmény miatti eladósodásban komoly szerepe volt az Index által csak a "Fidesz Hagyó Miklósaként” emlegetett Simon Péternek.

A gazdasági kabinet arról döntött, hogy idén 2,9 milliárd forintnyi központi költségvetési támogatást biztosít Szentendrének, így csökkentve az önkormányzatnak a Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközponttal kapcsolatos terheit – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel. Arról azonban nem számoltak be, hogy az önkormányzat eladósodásában komoly szerepe van egy tornatanárból lett üzletembernek, Simon Péternek.

Simon alig két utcára lakik attól az uszodától, amely az önkormányzati adósság fő oka, és sok szállal kapcsolódik hozzá. Az üzletember annak idején csak telket kért a várostól, amelyre cserébe uszodát ígért és 30 százalékot a cégben. A projekthez hárommilliárd forint hitelt vett fel, Szentendre készfizető kezességével. Közbeszerzés nem volt, a beszédes nevű uszoda magánberuházásként épült. Az átadáson Schmitt Pál is részt vett.

Később a város és Simon Péter megcserélték a tulajdoni arányokat: a városé lett 70 százalék, a vállalkozóé 30. Még később Simon jelképes egy forintért eladta maradék részesedését is Szentendrének. Simon cége a város számításai szerint a mai napig 445 millió forinttal tartozik nekik.

A "Fidesz Hagyó Miklósa" lehet a Dunakanyar titokzatos urából

Simon Péter titokzatos háttérember, akinek a vállalkozásai összeforrtak Szentendre ügyeivel. Üzletelt Kulcsár Attilával, és saját helyi médiabirodalma van. Nevéhez kötődik a tetemes veszteséggel működő szentendrei Vizes Nyolcas uszoda megépítése is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóta W.: József és a színes, szélesvásznú bunga-bunga

Tóta W.: József és a színes, szélesvásznú bunga-bunga

Nem csak hagyja a vietnami cenzúrát a Facebook és a Google, de segíti is

Nem csak hagyja a vietnami cenzúrát a Facebook és a Google, de segíti is

Szingapúrba helyezi át főhadiszállását a Brexit-hívő brit üzletember

Szingapúrba helyezi át főhadiszállását a Brexit-hívő brit üzletember