szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vádirat alapjául szolgáló szakértői vélemény egyik szerzője után most a vád koronatanúja miatt rendelt el vizsgálatot a Tarsoly Csaba Quaestor-vezér és társai perében eljáró bíró.

Orvosi szakvéleményt kér a Quaestor-ügyben eljáró bíró a vád koronatanújával kapcsolatban – tudta meg a hvg.hu. A tanú – akinek meghallgatása a per jelenlegi szakaszában zajlik a Fővárosi Törvényszéken – korábban többször jelezte az ügy kezdete óta, hogy depresszió miatt gyógyszeres kezelés alatt áll. A most elrendelt eljárás célja sem mostani egészségügyi állapotának a vizsgálata: azt igyekeznek megállapítani, a brókerház 2015-ös leállását megelőző időszakról mennyire tud hitelesen beszámolni (például azok a gyógyszerek, amelyeket akkoriban szedett, mennyiben befolyásolták az emlékezőképességét).

A koronatanú Kámory Ferenc, aki treasury igazgatóként – gyakorlatilag az értékpapír zrt. egyik első számú vezetőjeként – dolgozott a Quaestornál. A váddal együttműködőként mégsem került az ügy 11 vádlottja közé, sőt, mint a 444.hu tényfeltáró cikkéből kiderült, az ő és a back office-t vezető Tóth Ibolya ügyében meg is szüntették a nyomozást.

A Quaestor-perben nem ez az első fiaskó. Február közepén úgy döntött a bíróság, hogy újraíratja a vád alapjául szolgáló terjedelmes szakvéleményt, miután kiderült: a könyvszakértői vélemény egyik szerzője öt éven át jogviszonyban a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. (QPT) felszámolójával, a Kvantállal. Az ügy pikantériája, hogy a Quaestor holdingcége is sértettként vesz részt a perben. A Törvényszék a vádirat első, tavaly februárra elkészült első változatát is visszadobta azzal, hogy hiányos.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!