szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Méltón ünnepelték a nagypénteket az emberek - a szállodákban.

Nagyot dobott a négy napos húsvéti hétvége a szállodák forgalmán - írja a napi.hu. A lapnak nyilatkozó szállodaláncok mindegyik sikeres hétvégéről és komoly forgalombővülésről számolt be, bár azt mondják, hamarabb is dönthetett volna erről az országgyűlés. A képviselők március 7-én szavazták meg, hogy munkaszüneti nap legyen a nagypéntek is, a javaslatot benyújtók a nagypéntek méltó módon való megünnepléséhez szerettek volna hozzájárulni.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára, Kovács István azt mondja, a szállodák forgalma szempontjából éves szinten nincs különösebb jelentősége, hogy a nagypéntekről csak későn döntöttek a képviselők. 2018-ra viszont már jobban fel tudnak készülni a szállásadók, így többet is tudnak profitálni az ünnepnapok számának emelkedéséből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!