szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje megerősítette, hogy a párt politikusát őrizetbe vették, és etikai vizsgálatot rendelt el. Felvetette azonban, hogy ez is egy lehet "a korábbi évek és a közelmúlt politikailag megrendelt rendőrségi akciói közül".

Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje felkérte a párt etikai bizottságát, hogy vizsgálja ki a költségvetési csalás gyanújával őrizetbe vett Czeglédy Csaba szocialista politikus ügyét.

Mint arról beszámoltunk, a Pesti Srácok értesülése szerint a szombathelyi képviselőt (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) a NAV vette őrizetbe öt társával együtt.

A Csongrád megyei NAV nyomozói több helyszínen – Szombathely, Sümeg, Budapest, Csabrendek – tartottak házkutatást, és hat embert őrizetbe vettek, majd költségvetési csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. A gyanúsítottak egy Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezet működése során követhették el a csalást. A hírportál információját a hatóságok nem erősítették meg.

A Belügyminisztérium kiakadt Botkára
"Botka téved abban is, amikor - szocialista sablon szerint - politikailag megrendelt rendőrségi akciót lebegtet meg. Tévedése valamivel több, mint hét esztendő - a Fidesz-KDNP pártszövetség kormányra kerülése, 2010. május 29. óta nem szokás politikai megrendeléseket adni a rendőrségnek. Azt hiába is tenné bármely politikai erő, az Alaptörvényben meghatározott feladatai ellátása során a rendőrségnek csak a jogszabályoknak kell megfelelnie" - áll a minisztérium közleményében. Czeglédyt valóban nem a rendőrség, hanem a NAV vette őrizetbe.

Botka László közleményben reagált a fentiekre: Czeglédy Csaba ügyvéd, szocialista politikus őrizetbe került, és "amennyiben ez is egy a korábbi évek és a közelmúlt politikailag megrendelt rendőrségi akciói közül, akkor azoknak kell felelniük, akik ebben részt vettek".

"De amíg ez kiderül, felkérem az MSZP Etikai Bizottságát, hogy vizsgálja ki az ügyet. A párt vezetését pedig arra kérem, hogy függessze fel az ügyvédi irodával kötött keretszerződését, amíg az ügy nem rendeződik."

A kormánypárti Origo alapján 2016 végén írtunk arról, hogy Czeglédy Csaba egyik cégével, a Human Operátor Kft.-vel kapcsolatban csalás gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda. Czeglédy ezt tagadta, a hatóság azonban megerősítette az információt.

Czeglédy Csabáról érdemes tudni, hogy ő volt az, aki 2013-ban, a helyi MSZP frakcióvezetőként felvételt adott át a hatóságoknak állítása szerint arról, hogy Lazáry Viktor, a város fideszes alpolgármestere kokaint fogyaszt. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda indított eljárást, de Lazáry végül nem bizonyult bűnösnek az említett vádban.

Czeglédy Facebook-oldalán egy ízben érdekes belsős beszélgetés zajlott egy másik témában, melynek során "drogos pesti firkászokat" emlegetett, a "világ balfaszainak" nevezte a parlamentben ülő MSZP-seket, miközben Török Zsolt akkori MSZP-szóvivő "álcivil liberoszervezeteket" emlegetett, megelőzve ezzel a korát.VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Forma-1 olasz futama mentén mutatják be élőben az Alfa Romeo Giulia csúcsváltozatát

A Forma-1 olasz futama mentén mutatják be élőben az Alfa Romeo Giulia csúcsváltozatát

Frank Zappa világa, avagy üdv a felfoghatatlan zenék birodalmában

Frank Zappa világa, avagy üdv a felfoghatatlan zenék birodalmában

Egyelőre nem adja le a Zacher-interjú második részét a Szabad Európa, mert az elsőre kiakadtak a minisztériumban

Egyelőre nem adja le a Zacher-interjú második részét a Szabad Európa, mert az elsőre kiakadtak a minisztériumban