szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az idei 79,9 milliárdra rádobnak még egy kicsit.

A választási évben 80,7 milliárd forintból gazdálkodhat majd a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) – írja a Magyar Nemzet. A szervezet költségvetését tartalmazó törvényjavaslatból kiderül, hogy a közmédia 8,5 milliárd forintos kereskedelmi bevétellel számol, így közvetlenül az adófizetőktől érkező hozzájárulás az idei 70,1 milliárd forintról 71,2 milliárd forintra emelkedik.

A személyi kiadások terén nem lesz megszorítás: az ott dolgozó több mit kétezer ember fizetésének összege 14,3 milliárd forintról 14,7 milliárdra nő.

A lap emlékeztetett: a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság legutóbbi felméréséből kiderül, hogy például az M1 hírcsatornán a megszólalások háromnegyede kormánypárti szereplőtől származik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Villákat vásárolt az MTVA Erdélyben

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap több, mint 200 ezer euróért vásárolt két, 100 négyzetméteres alapterületű házat Tusnádfürdőn.