szerző:
Tetszett a cikk?

Vaszily Miklóst, a közmédia vezére kerülne be annak a milliárdos ingatlancégnek vezető testületébe, amelynek főrészvényese Schmidt Mária családi cége. Az MTVA vezérigazgató igazgatósági tagságáról pár hét múlva döntenek. Ami azért minimum pikáns, mert Schmidt is beszállt a médiába, amikor az általa megkaparintott Figyelőből csinált kormánybarát médiát.

Az 1956-os kormánybiztos érdekeltségébe tartozó ingatlanhasznosító részvénytársaság rendkívüli közgyűlést hívott össze december 22-re. Ennek egyetlen napirendi pontjaként döntenének Vaszily Miklós köztévé-vezér megválasztásáról az igazgatótanácsba és az auditbizottságba.

Vaszily Miklós a hvg.hu-nak megerősítette az információt.

Az igazgatótanács a BIF legfőbb vezetői testülete, a hvg.hu cikksorozatban számolt be arról, hogyan szorították ki a testületből a korábbi nagyrészvényes/bankvezér Spéder Zoltánt és Nobilis Kristóf üzletembert. Schmidték így átvették a hatalmat a milliárdos részvénytársaságban.

Spéder részvénycsomagja is ahhoz a Horváth László nevű üzletemberhez került, aki szintén a kormánykedvenc/Terror Háza főigazgató családjához köthető. A papírok jelentősebb részét Horváth azóta már értékesítette, most pedig kikerült a tőzsde honlapjára egy rendkívüli tájékoztatás arról, hogy lemondott az igazgatótanácsi és audit bizottsági tagságáról, amit a társaság tudomásul is vett.

Ugyanezen a napon jelent meg a meghívó a rendkívüli közgyűlésre, ahol Vaszilyt ültetnék – ezek szerint – Horváth helyére. Ha ez megvalósul, akkor az MTVA vezérigazgatója/operatív vezérigazgató-helyettese egyértelműen kapcsolatban áll majd a Figyelőt megszerző Schmidt Mária érdekeltségébe tartozó, tőzsdei céggel.

Schmidték BIF-es hatalomátvételével kapcsolatban a mai napig húzódik egy választott bírósági eljárás, miután a kisbefektetők szervezete bíróság elé vitte a kérdést. A jogi procedúra meglehetősen nyögvenyelősen halad, miután már két bírói tanács is lemondott, így tavaly ősz óta még egyetlen érdemi tárgyalás sem volt – tudtuk meg Dióslaki Gábortól, a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségének (Tebész) elnökétől.

Vaszily Miklós, közmédia vezérigazgató - leendő igazgatósági tag
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Don-kanyartól Párizson át Budapestig alkotott ez a sokgenerációs művészcsalád

A Don-kanyartól Párizson át Budapestig alkotott ez a sokgenerációs művészcsalád

Traffipaxozni szinte bárhol lehet, ezt igazolja ez a videó

Traffipaxozni szinte bárhol lehet, ezt igazolja ez a videó

A Moderna is elindította koronavírus-vakcinája engedélyezési folyamatát az USA-ban és Európában

A Moderna is elindította koronavírus-vakcinája engedélyezési folyamatát az USA-ban és Európában