szerző:
Gergely Zsófia

Vaszily Miklóst, a közmédia vezére kerülne be annak a milliárdos ingatlancégnek vezető testületébe, amelynek főrészvényese Schmidt Mária családi cége. Az MTVA vezérigazgató igazgatósági tagságáról pár hét múlva döntenek. Ami azért minimum pikáns, mert Schmidt is beszállt a médiába, amikor az általa megkaparintott Figyelőből csinált kormánybarát médiát.

Az 1956-os kormánybiztos érdekeltségébe tartozó ingatlanhasznosító részvénytársaság rendkívüli közgyűlést hívott össze december 22-re. Ennek egyetlen napirendi pontjaként döntenének Vaszily Miklós köztévé-vezér megválasztásáról az igazgatótanácsba és az auditbizottságba.

Vaszily Miklós a hvg.hu-nak megerősítette az információt.

Az igazgatótanács a BIF legfőbb vezetői testülete, a hvg.hu cikksorozatban számolt be arról, hogyan szorították ki a testületből a korábbi nagyrészvényes/bankvezér Spéder Zoltánt és Nobilis Kristóf üzletembert. Schmidték így átvették a hatalmat a milliárdos részvénytársaságban.

Spéder részvénycsomagja is ahhoz a Horváth László nevű üzletemberhez került, aki szintén a kormánykedvenc/Terror Háza főigazgató családjához köthető. A papírok jelentősebb részét Horváth azóta már értékesítette, most pedig kikerült a tőzsde honlapjára egy rendkívüli tájékoztatás arról, hogy lemondott az igazgatótanácsi és audit bizottsági tagságáról, amit a társaság tudomásul is vett.

Ugyanezen a napon jelent meg a meghívó a rendkívüli közgyűlésre, ahol Vaszilyt ültetnék – ezek szerint – Horváth helyére. Ha ez megvalósul, akkor az MTVA vezérigazgatója/operatív vezérigazgató-helyettese egyértelműen kapcsolatban áll majd a Figyelőt megszerző Schmidt Mária érdekeltségébe tartozó, tőzsdei céggel.

Schmidték BIF-es hatalomátvételével kapcsolatban a mai napig húzódik egy választott bírósági eljárás, miután a kisbefektetők szervezete bíróság elé vitte a kérdést. A jogi procedúra meglehetősen nyögvenyelősen halad, miután már két bírói tanács is lemondott, így tavaly ősz óta még egyetlen érdemi tárgyalás sem volt – tudtuk meg Dióslaki Gábortól, a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetségének (Tebész) elnökétől.

Vaszily Miklós, közmédia vezérigazgató - leendő igazgatósági tag
©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A nap fotói: A belvárosi terepen parkolás új budapesti rekordere

A nap fotói: A belvárosi terepen parkolás új budapesti rekordere

A Honvédsuli fotósorozatával Bartha Máthé nyerte az idei Capa-Nagydíjat

A Honvédsuli fotósorozatával Bartha Máthé nyerte az idei Capa-Nagydíjat

Visszatért az erőszak helyszínére a megtámadott futó

Visszatért az erőszak helyszínére a megtámadott futó

Tüntettek a kirúgott szívsebészért

Tüntettek a kirúgott szívsebészért

Kercsi iskolai mészárlás: 20-ra nőtt a halottak száma

Kercsi iskolai mészárlás: 20-ra nőtt a halottak száma

Íme a magyar kéz által megrajzolt BMW X8 - félhet az Audi Q8?

Íme a magyar kéz által megrajzolt BMW X8 - félhet az Audi Q8?