szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hivatalos kommunikációban felújítottnak nevezett metrókocsik közül az első három felületén jelentek meg rozsdásodás nyomai – derül ki azokról a fotókról, amelyeket a 444.hu egyik olvasója készített.

Rozsdás foltok tűntek fel a körülbelül másfél éve leszállított orosz metrószerelvényeken: a küszöbnél, az ajtótoknál, a vezetőfülke ajtajánál és az oldallemezeknél is találtak ilyeneket – derül ki a 444.hu-ról. A lap olvasói fotókon mutatta meg a problémás részeket. A képek a BKV Kőér utcai telephelyén készültek november végén, az Oroszországból visszajött első három metrókocsiról van szó, amelyeket idén januárban állítottak forgalomba.

A 444.hu szerint úgy tűnik, hogy nemcsak a belső szerkezetet eszi már a rozsda, hanem az oldallemezek festéke alól is előbújt. A képek a gyártó láthatóan igénytelen munkáját is tükrözik, egyenetlen szinte minden részlete az orosz metrónak – tették hozzá.

Ezeket a metrókocsikat felújítottnak nevezik, de már a BKV sem cáfolja, hogy vannak köztük olyanok, amelyek teljesen újak.

A 444.hu emlékeztet: forgalomba állításuk után sok baj volt az orosz metrókkal, főleg az ajtók nyitása, zárása volt problémás. A lap úgy tudja: az összes ajtómechanikát és a vezérlést is kicserélték, a Kőér utcai telephelyen pedig kiadás előtt 30-40-szer zárják, nyitják az ajtókat

A Metróért Egyesület elnöke, Bíró Endre szerint a sajtóban megjelent fotók és a saját tapasztalataik alapján felmerül annak lehetősége, hogy az orosz metrókocsik minősége nem megfelelő. A gyártó 30 év üzemidő ígéretével szállította ezeket a járműveket, a korrózióra utaló jelek ezt megkérdőjelezik. Az egyesület azt javasolja: a megrendelő azonnal bízzon meg egy független minőségbiztosító intézetet a prototípus vizsgálatával, különös tekintettel a kocsiszekrény minőségére, és a vizsgálat eredménye alapján határozzák meg a további teendőket.

A BKV és a BKK hivatalos álláspontja egyelőre nem ismert az ügyben.

.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bajba került a Trumpnak kedves YouTube-csatorna, miután hazugságot közölt a koronavírusról

Bajba került a Trumpnak kedves YouTube-csatorna, miután hazugságot közölt a koronavírusról

Már a sportigazgató mondja: Szoboszlai rövidesen távozhat Salzburgból

Már a sportigazgató mondja: Szoboszlai rövidesen távozhat Salzburgból

Kiégett egy lakás Lipótvárosban, egy ember meghalt a tűzben

Kiégett egy lakás Lipótvárosban, egy ember meghalt a tűzben