szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Trükkösen, elrejtve, de bevallotta a köztévé, hogy mennyit fizet a BL 2018-21-as meccseiért. Amennyit nem szégyell. Az állami hátszéllel versenyző sportcsatornával egyre kevesebben tudják tartani a lépést.

Nem akarta elárulni az MTVA, hogy mennyit fizetett a Bajnokok Ligája 2018-2021-es időszak meccseinek közvetítési jogaiért, aminek megszerzését nagy ünneplés közepette jelentették be még szeptemberben. A 444-nek olyan információi voltak, hogy 5 milliárd forinton felül van az összeg, amit az A csomagért kiadtak, és ez kiemelkedően magasnak számít, de hivatalos információ nem volt.

Az MTVA honlapjára tévedve elkezdtük böngészni az 5 millió forint feletti szerződések listáját - a nem túl felhasználóbarát 97 oldalas dokumentum 2013-mal kezdi a sorolást, és a legvégén érünk el legfrissebb szerződésekig. És ott ez olvasható:

©

Azaz a 444 iparági információi helyesek voltak. 18 millió eurót fizettünk a BL-meccsekért.

A köztévé évek óta szórja a pénzt a közvetítési jogokra, teljesen sportszerűtlenül állnak rendelkezésére adóforintok milliárdjai a piacon, ami már több valóban piaci alapon működő sportcsatorna vesztéhez vezetett, mert nem bírták megszerezni a nézettebb sportesemények közvetítési jogait - az év végén szűnik meg a SportM, 2015 végén jelentették be a Sportklub megszűnését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!