szerző:
hvg.hu

Trükkösen, elrejtve, de bevallotta a köztévé, hogy mennyit fizet a BL 2018-21-as meccseiért. Amennyit nem szégyell. Az állami hátszéllel versenyző sportcsatornával egyre kevesebben tudják tartani a lépést.

Nem akarta elárulni az MTVA, hogy mennyit fizetett a Bajnokok Ligája 2018-2021-es időszak meccseinek közvetítési jogaiért, aminek megszerzését nagy ünneplés közepette jelentették be még szeptemberben. A 444-nek olyan információi voltak, hogy 5 milliárd forinton felül van az összeg, amit az A csomagért kiadtak, és ez kiemelkedően magasnak számít, de hivatalos információ nem volt.

Az MTVA honlapjára tévedve elkezdtük böngészni az 5 millió forint feletti szerződések listáját - a nem túl felhasználóbarát 97 oldalas dokumentum 2013-mal kezdi a sorolást, és a legvégén érünk el legfrissebb szerződésekig. És ott ez olvasható:

©

Azaz a 444 iparági információi helyesek voltak. 18 millió eurót fizettünk a BL-meccsekért.

A köztévé évek óta szórja a pénzt a közvetítési jogokra, teljesen sportszerűtlenül állnak rendelkezésére adóforintok milliárdjai a piacon, ami már több valóban piaci alapon működő sportcsatorna vesztéhez vezetett, mert nem bírták megszerezni a nézettebb sportesemények közvetítési jogait - az év végén szűnik meg a SportM, 2015 végén jelentették be a Sportklub megszűnését.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!