szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem kell hozzá törvényt módosítani.

A bulinegyedben győztes képviselő, Oláh Lajos DK-s politikus csak azt akarta megtudni, akarja-e a kormány módosítani a társasházakról szóló törvényt, amely alapján tájékoztatásra köteleznék az Airbnb szolgáltatókat a társasházban működtetett ilyen jellegű tevékenységről és ezzel egyidejűleg a tulajdonos elérhetőségéről, mire ezt a választ kapta Cseresnyés Péter államtitkártól:

"A közösség az szmsz keretében az Airbnb tevékenységet, mint kereskedelmi szálláshely-szolgáltatást megtilthatja vagy feltételekhez kötheti."

Az államtitkár szerint feltétel lehet az emelt összegű közös költség fizetése, illetve a tulajdonostárs elérhetőségének közzététele is előírható. Az szmsz-t és annak módosítását a közgyűlés az összes tulajdoni hányad szerinti legalább egyszerű szavazattöbbségű határozatával állapíthatja meg.

A külön tulajdonnal kapcsolatos érdeksérelem esetén lehetőség van bírósági útra is, illetve a jogsértés jellegétől függően birtokvédelmi eljárás is kezdeményezhető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kóbor János: „A bank rabolta ki az Omegát”

Kóbor János: „A bank rabolta ki az Omegát”

Fucsovics Márton ismét bekerült a világranglista Top50-be

Fucsovics Márton ismét bekerült a világranglista Top50-be

Helikopterbalesetben meghalt a repülőgépgyártó Dassault egyik örököse

Helikopterbalesetben meghalt a repülőgépgyártó Dassault egyik örököse