szerző:
hvg.hu

A komplexum a tervek szerint 2022-re épülhet fel.

Tavaly decemberben mutatta be a Zuglóba, a Millenáris és a Kisstadion helyére tervezett jégcsarnok, hivatalos nevén a Nemzeti Korcsolyázó-központ látványterveit Kósa Lajos, a sportági szövetség elnöke.

Akkor a tárca nélküli miniszter azt mondta, a nemzetközi tervpályázatot megnyert Bord Építész Stúdió Kft.-vel idén januárban köthet szerződést a beruházást végző Nemzeti Sportközpontok a kiviteli tervek elkészítésére.

Egy friss közbeszerzési hirdetményből – amelyet a 444.hu szúrt ki – azonban az derül ki, hogy a részletekről csak a közelmúltban, március 29-én sikerült megállapodni. Ennek értelmében az építésziroda több mint 2,3 milliárd forintért dolgozhatja ki a létesítmény bontási, építési engedélyezési és kiviteli tervdokumentációját.

©

A komplexum kialakításának becsült költségvetése 43 milliárd forint, erről a számról azonban Kósa azt mondta, szerinte nem alkalmas az iránymutatásra, mert a tényleges beruházási költségekről csak az engedélyes tervek elkészülte után érdemes beszélni.

Az elképzelések szerint lesz benne

  • egy fedett, 10 ezer fő szurkoló befogadására képes, legalább 40 ezer négyzetméter szintterületű gyorskorcsolya-csarnok,
  • egy, a nemzetközi szövetség előírásainak megfelelően kialakított 400 méter hosszú, 4 pályás műjeges gyorskorcsolya-pálya és 4 darab műjeges (60x30-as) gyakorlópálya,
  • sporthotel,
  • irodák,
  • edzéseket kiszolgáló területek,
  • uszoda,
  • étterem
  • és konferenciaterem.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!