szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A cég szóvivője szerint nem könnyű meghozni ezeket a döntéseket, de 300 millió vásárlójuk érdekeit is nézni kell.

Nir Nissim nagyon meglepődött, amikor márciusban email-t kapott az Amazontól: az ügyfélbarátságáról híres cég közölte vele, hogy bezárták a fiókját és új fiók megnyitásától is eltiltották, mivel megszegte a felhasználói szerződést. A konkrét ok pedig az volt, hogy a 20 éves izraeli fiú túl sokszor küldött vissza fogadott csomagot, idén egyet, tavaly pedig négyet. Ez a jelek szerint már átlépte a cég ingerküszöbét.

Így járt a 23 éves Shira Golan is, aki számolatlanul küldte vissza a cégnek rongáltan érkezett vagy szerinte nem megfelelő cipőket, ruhákat. A The Wall Street Journal beszámolója szerint az elmúlt időszakban tucatnyi ember panaszkodott a közösségi oldalakon amiatt, hogy az Amazon minden előzetes figyelmeztetés és magyarázat nélkül egyszerűen megszüntette a fiókjukat, amiért túl árut küldtek vissza nekik.

A cég szóvivője szerint nem könnyű meghozni ezeket a döntéseket, de 300 millió vásárlójuk érdekeit is nézni kell. A döntést egyébként az algoritmusok előzetes szelekciója után mindig a cég alkalmazottai hozzák meg. A szóvivő mindenesetre arra bíztatta az érintett vásárlókat, hogy jelezzék a cég felé, ha úgy érzik, méltánytalanul bántak el velük.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Sajó-völgyében továbbra is lignittel fűtenek, pedig már megint veszélyes a levegő

A Sajó-völgyében továbbra is lignittel fűtenek, pedig már megint veszélyes a levegő

Ez az advent Bécsben is más lesz

Ez az advent Bécsben is más lesz

Vörös csík jelent meg az égen Tokaj környékén – videó

Vörös csík jelent meg az égen Tokaj környékén – videó