szerző:
hvg.hu

Annyira szép az egyeurós repülőjegy ígérete, hogy sokan észre sem veszik, mennyire nyilvánvaló az átverés.

Ismét itt a nagy átverés: már megint több ezren hiszik el, hogy a Wizz Air a Facebookon kínál két jegyet egy euróért, vagy akár teljesen ingyen. Persze szó sincs arról, hogy a légitársaság valóban ilyen akcióba kezdett volna, de a csalók szokásos trükkje működik: a Wizz Airéhez hasonlító oldalon hirdetik a nagy-nagy nyeremény lehetőségét, és még a cím is hasonló, a wizzair.hu-hu.online url-nek sokan bedőlnek.

A gyakorlatilag ingyenes repülőjegy ígérete mellett sokan még azt sem veszik észre, hogy a „Wizz Air 2 ingyenes jegyet kínál! Mert ma 15 évvel ünnepli az első repülés óta!” mondatnak nincs semmi értelme.

©

Az ügyben szerdán délután a légitársaság is közleményt adott ki, amelyben azt írják, megteszik a szükséges lépéseket a csalókkal szemben, és mindenkinek azt tanácsolják, hogy csak a wizzair.com-on és más hivatalos felületeken meghirdetett akcióknak higgyenek, másra ne kattintsanak rá.

A Wizz Air nevében legutóbb fél éve próbáltak csalók ingyenjegyeket ígérni, mindössze egy weboldal megosztásáért és néhány személyes adat megadásáért cserébe. A cég akkor is figyelmeztetett: a hivatalos oldala a wizzair.com, a promócióikat ott, valamint a hivatalos közösségi oldalaikon kell keresni.

Arról pedig, hogy miként lehet a hasonló átveréseket kiszűrni, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!