szerző:
hvg.hu

Az oroszok nemzeti itala csak a harmadik a legnagyobb forgalmat produkáló termék a napi fogyasztási cikkek (FMCG) listáján.

A Nielsen piackutató 200 napi fogyasztási cikk tavalyi forgalmát vizsgálta a 10 ezer fölötti lélekszámú orosz településeken, ez alapján állította össze a rangsort. A lista élén a bevétel alapján a cigaretta áll, 14,4 százalékos részesedéssel. Az Interfax hírügynökség idézi az oroszországi piacvezető Japan Tobacco International képviselőjét, aki elmondta, hogy a kiskereskedelemben a a pénzügyi forgalom első számú mozgatórugóját adják a dohánytermékek, de az iparág képviselői aggodalommal szemlélik az adózást kikerülő feketekereskedelem terjedését. Becsléseik szerint a csempészek és az ügyeskedők évente 50 milliárd rubel (220 milliárd forint) adóbevételtől fosztják meg a központi költségvetést.

A cigaretta után a sör következik a listán 8,7, a vodka a harmadik 6,3 százalékkal. A pasztörizált tej negyedik helye talán meglepetés (2,5 százalék), az ötödik pedig az instant kávé (2,2 százalék). Ami ennyi cigi, sör és vodka után nem csoda.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!