szerző:
hvg.hu

Folytatódott a Szupermenta akciósorozat.

A világos dobozos söröket tesztelte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). 12 nagyobb üzletlánc, több mint 120 különböző márkájú vagy típusú söréből 20-at választottak ki, ezeket vizsgálták.

A söröket a Nébih laboratóriumában atomjaira bontották, ellenőrizték az italok sűrűségét, alkohol-, extrakt-, szén-dioxid- és energiatartalmát, erjedési fokát. Izotópvizsgálattal megnézték a pótanyag nélküli söröknél, hogy valóban nem tartalmaznak-e mást a négy fő alapanyagon kívül. Nem maradt el az alkoholtartalom ellenőrzése sem, itt csupán kisebb eltérések voltak, amelyek mind megfeleltek a tűréshatárnak.

Összességében a szakemberek mindent rendben találtak, erre korábban még egyszer sem volt példa. A Nébih közleménye szerint a tesztelt 20 világos dobozos sör biztonsággal fogyasztható, persze – hasonlóan más alkoholos italokhoz – csak mértékkel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!