szerző:
Z. B.
Tetszett a cikk?

A hét első feléig kapott haladékot a cég adósságai megtérítésére, ha ezt nem teszi meg, értékesíthetik a birtokukban álló vagyontárgyakat. A cég birtokában több félkész csuklós busz is állhat, az Ikarus Egyedi az MKB Banknak és a beszállítóknak is tartozik.

A Fővárosi Törvényszék elrendelte pénteken az Ikarus Egyedi Kft. felszámolását, a cég kedd éjfélig kapott haladékot, hogy kifizesse a tartozásait, értesült az Omnibusz blog szerkesztősége.

Szerintük múlt héten tárgyaltak az Ikarus Egyedi felszámolásáról, és egy hét haladékot kapott a cég adósságainak rendezésére, ez a haladék kedd éjfélkor telik le. Az Ikarus Egyedi korábban azt mondta, hét év alatt térítené meg adósságait, de az ajánlat a fő hitelező MKB Banknak nem tetszett.

A felszámolás során, ha elindul, értékesítik a cég vagyontárgyait. Az Ikarus Egyedi fő hitelezője a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó MKB Bank, a cég értéktárgyaira elsősorban ők tarthatnak igényt, de tartoznak egy sor beszállítónak is.

A cég a Volánbusznak és a BKV-nak összesen 180 csuklós busz gyártását vállalta, ezt azonban nem teljesítette határidőre. Az Egyedi tulajdonában így tehát néhány félkész busz is állhat az Omnibusz szerint.

Félkész csuklós buszok a BKV kelenföldi garázsában
©

Az ügyben megkerestük az Ikarus Egyedit és az MKB Bankot is, amint megérkezik válaszuk, frissítjük a cikket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!