szerző:
hvg.hu

Elolvasták a képviselők a törvénytervezetet a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetéséről, és minden kormánypárti kritika annyi volt, hogy négy helyesírási hiba is van benne.

Néhány órájuk volt csak a képviselőknek arra, hogy módosító javaslatokat adjanak be a törvényjavaslathoz, amellyel megszüntetnék a lakástakarékok állami támogatását. Sok minden lehet, amivel lehet vitatkozni ebben a törvényjavaslatban, de abban sem lehetett mindenki biztos, hogy a kormánypártiak nem finomítanának az indítvány részletein. A parlament törvényalkotási bizottsága megtárgyalta a módosító javaslatokat, és fideszes javaslatra Bajkai István aláírásával be is adták, mi mindent kellene megváltoztatni az eredeti szövegen. A képviselők konkrétan ezeket a hibákat találták:

  • azt, hogy lakáselőtakarékosság, egybeírjuk
  • azt, hogy hatálybalépését, egybeírjuk
  • nem úgy kezdjük a mondatot, hogy „E törvény szerinti”, hanem úgy, hogy „Az e törvény szerinti”
  • nem úgy írjuk, hogy 1996. évi CXIII. törvény 21. §-a, hanem úgy, hogy 1996. évi CXIII. törvény 21. §

Mi a magunk részéről annyit tudunk hozzátenni: nagyon örülünk, hogy honatyáink igaz hazafi módjára őrködnek édes finnugor anyanyelvünk helyesírása felett. Úgy tűnik, hogy a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetése a többségük szerint rendben van így, de ha mégsem, az még a délelőtti szavazáson kiderül.

A lakástakarékok állami támogatásának megszüntetéséről itt olvashatnak bővebben.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Marabu Féknyúz: Bocsánat!

Marabu Féknyúz: Bocsánat!

Hát, ez szomorú: a MasterCard mégsem úgy vezeti be az álomfunkciót, ahogy elsőre tűnt

Hát, ez szomorú: a MasterCard mégsem úgy vezeti be az álomfunkciót, ahogy elsőre tűnt

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el a Honvédkórházban

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el a Honvédkórházban

Új funkció jött a Viberbe

Új funkció jött a Viberbe

Elkötelezetten szolgálta a paksi bővítést, aztán egyszer csak kirúgták

Elkötelezetten szolgálta a paksi bővítést, aztán egyszer csak kirúgták

Válasz helyett kioktatást kapott az MTVA-vezértől Hadházy és Szél

Válasz helyett kioktatást kapott az MTVA-vezértől Hadházy és Szél