szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elolvasták a képviselők a törvénytervezetet a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetéséről, és minden kormánypárti kritika annyi volt, hogy négy helyesírási hiba is van benne.

Néhány órájuk volt csak a képviselőknek arra, hogy módosító javaslatokat adjanak be a törvényjavaslathoz, amellyel megszüntetnék a lakástakarékok állami támogatását. Sok minden lehet, amivel lehet vitatkozni ebben a törvényjavaslatban, de abban sem lehetett mindenki biztos, hogy a kormánypártiak nem finomítanának az indítvány részletein. A parlament törvényalkotási bizottsága megtárgyalta a módosító javaslatokat, és fideszes javaslatra Bajkai István aláírásával be is adták, mi mindent kellene megváltoztatni az eredeti szövegen. A képviselők konkrétan ezeket a hibákat találták:

  • azt, hogy lakáselőtakarékosság, egybeírjuk
  • azt, hogy hatálybalépését, egybeírjuk
  • nem úgy kezdjük a mondatot, hogy „E törvény szerinti”, hanem úgy, hogy „Az e törvény szerinti”
  • nem úgy írjuk, hogy 1996. évi CXIII. törvény 21. §-a, hanem úgy, hogy 1996. évi CXIII. törvény 21. §

Mi a magunk részéről annyit tudunk hozzátenni: nagyon örülünk, hogy honatyáink igaz hazafi módjára őrködnek édes finnugor anyanyelvünk helyesírása felett. Úgy tűnik, hogy a lakástakarékok állami támogatásának megszüntetése a többségük szerint rendben van így, de ha mégsem, az még a délelőtti szavazáson kiderül.

A lakástakarékok állami támogatásának megszüntetéséről itt olvashatnak bővebben.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez a fogkefe rásegít, ha úgy érzékeli, nem mossa rendesen a fogait

Ez a fogkefe rásegít, ha úgy érzékeli, nem mossa rendesen a fogait

Messi először kapott pirosat a Barcelona nagycsapatában, akár 12 meccsre is eltilthatják

Messi először kapott pirosat a Barcelona nagycsapatában, akár 12 meccsre is eltilthatják

Oldalára fordították a parkoló autót, hogy kilopják a katalizátorát

Oldalára fordították a parkoló autót, hogy kilopják a katalizátorát