szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az életveszélyessé vált, és emiatt bezárt pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola korszerűsítésére egyszer már kiírtak egy közbeszerzést, de azt túl magas árajánlatok miatt eredménytelennek nyilvánították. Most ismét magasabb a becsült költség, mint a rendelkezésre álló keret – írja a Szabad Pécs.

A tulajdonos pécsi önkormányzat és a fenntartó pécsi tankerület közösen írnak ki uniós, nyílt közbeszerzést a pécsi Árpád gimnázium korszerűsítésére – írja a Szabad Pécs egy előterjesztés alapján, melyet szerdán tárgyalhat a város pénzügyi és gazdasági bizottsága.

2017-ben egyszer már kiírtak egy közbeszerzést a tavaly nyáron bezárt iskola felújítására, de 2018 májusában a rendelkezésre álló keretnél magasabb árajánlatok miatt eredménytelennek nyilvánították azt.

Az önkormányzat uniós TOP-os forrásból 300 millió forintot fordíthat energetikai korszerűsítésre, 708 millió forintot pedig egy tavaly év végi kormányhatározattal biztosítottak az épület szerkezetének megerősítésére, felújítására.

A beruházás becsült értéke ugyanakkor az előterjesztés szerint húszmillióval magasabb, mint a két forrásból rendelkezésre álló keret, emiatt a közbeszerzést feltételesen folytatják le. Amennyiben az árajánlatok is meghaladják a keretösszeget, a pályázat kiírója támogatási igényt nyújt majd be a pótfedezet biztosítása érdekében.

Ha megint nem jön ki a matek, azaz nem kapnak plusz pénzt, vagy kevesebbet kapnak, mint amennyire szükség van, a közbeszerzési eljárást érvénytelennek fogják nyilvánítani – írja a portál.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az LG-nek is köszönhetjük, ha lesz olcsó összehajtható iPhone

Az LG-nek is köszönhetjük, ha lesz olcsó összehajtható iPhone

Orbán belengette, hogy a Fidesz elhagyja a Néppártot

Orbán belengette, hogy a Fidesz elhagyja a Néppártot

A börtönben elhunyt Peter Gotti egykori New York-i maffiafőnök

A börtönben elhunyt Peter Gotti egykori New York-i maffiafőnök