szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Orbán Győző egy másik birkózó ismerőse pedig hogy, hogy nem nagy értékű közbeszerzést nyert a NAV-tól.

A NAV közbeszerzései körül megjelent két olyan ember az elmúlt években, akik régóta kapcsolatban állnak ifj. Orbán Győzővel, a miniszterelnök egyik testvérével – írja a Direkt36 tényfeltáró központ a 444-en megjelent cikkében.

A cikk szerint Orbán Győző egyik ismerőse, Balogh Tamás a NAV Kiemelt Közbeszerzések Főosztályának vezetője lett, miközben egy másik ismerősének, Szentgyörgyi Gábornak a cége több nagyértékű szerződést is elnyert a NAV-tól. Balogh és Szentgyörgyi szintén régi ismerősei egymásnak.

A három férfi életében közös pont a birkózás, vélhetően a sport révén ismerkedtek össze. Balogh és a nála három évvel fiatalabb Szentgyörgyi ugyanabban a marcali középiskolában, a Berzsenyi Dániel Gimnáziumban tanultak, és fiatal korukban mindketten versenyszerűen birkóztak, a két család is ismeri egymást. Balogh és Szentgyörgyi egyaránt ismeri ifjabb Orbán Győzőt, aki korábban a két marcali férfihoz hasonlóan szintén versenyszerűen birkózott. A három férfit összeköti a birkózó szakosztállyal is rendelkező NIKÉ Sportegyesület is, amelynek tevékenységében mindhárman feltűntek. 

A 39 éves Balogh Tamás karrierjében a NAV-os pozíció komoly ugrást jelentett. A jogász végzettségű férfi korábban éveken keresztül a helyi önkormányzatnál dolgozott beosztott munkatársként. Később aztán feltűnt egy budapesti egészségügyi állami intézménynél, majd ez után lett a NAV főosztályvezetője.

A cikk szerint Szentgyörgyi cégei – köztük az IMG Solution Kft. nevű vállalkozás – számos alkalommal tűntek fel beszállítóként azoknál az intézményeknél, ahol Balogh dolgozott. Ilyen volt az a 2017-es, a NAV nyomtatóbeszerzésére kiírt pályázat, amelyet a legdrágább - közel egymilliárd forintos – ajánlattal nyert meg egy olyan cégcsoport, amelynek az IMG is a tagja volt. Az eljárást közelről ismerő források akkor azt mondták a Direkt36-nak, hogy ezt a pályázatot úgy írták ki, hogy a feltételeknek csak az IMG részvételével induló cégcsoport tudjon megfelelni.

A történet szereplői közül senki sem reagált a Direkt36 kérdéseire, amelyek többek között arra vonatkoztak, hogy Balogh Tamásnak volt-e bármi konkrét szerepe az IMG által elnyert NAV-os megbízásokban.

Szentgyörgyi cége, a jelenleg működő honlappal sem rendelkező IMG Solution Kft. sorozatban jutott állami megbízásokhoz. Többek közt az állami megrendeléseknek köszönhetően nőtt pár év alatt több mint százszorosára az IMG, amely 2017-ben már 5,9 milliárd forintos árbevételt, és közel egymilliárd forintos hasznot termelt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csütörtökön kezdődik a Sundance Filmfesztivál

Csütörtökön kezdődik a Sundance Filmfesztivál

Alig alakult meg koalíció, máris veszekednek egymással a román kormánypártok

Alig alakult meg koalíció, máris veszekednek egymással a román kormánypártok

Hatásos a koronavírus új mutációi ellen a Moderna oltóanyaga

Hatásos a koronavírus új mutációi ellen a Moderna oltóanyaga