szerző:
Lengyel Miklós
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár Larry Kudlow, Donald Trump amerikai elnök gazdaságpolitikai főtanácsadója gazdasági tényekkel igazolta az újabb mentőcsomagot, de a politikai szándék világos: Trump nem akarja elveszíteni a novemberi elnökválasztást.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

12 millió amerikai menekült meg a kilakoltatástól – ezt közölte a Washington Post arra utalva, hogy Trump kormányzata négyhónapos moratóriumot rendelt el a koronavírus-járványra hivatkozva. Csakhogy ez a moratórium múlt pénteken lejárt. Larry Kudlow a CNN televízióban sietett megnyugtatni az aggódó amerikaiakat: meghosszabbítják a moratóriumot.

Az újabb mentőcsomagot, melynek része az, hogy ismét minden amerikai kap 1200 dollárt, a jövő héten ismerteti a világgal Trump csapata. Erre szükség is lehet, mert közben a Forbes arról írt, hogy az USA munkaerejének 20 százaléka, azaz közel 30 millió ember kap rendszeres munkanélküli segélyt. Ugyanakkor a valóságos munkanélküliek száma ennél jóval magasabb, mert sokan nem jogosultak segélyre.

A Trump-kormányzat eddig 600 dollárral támogatta havonta ezt a népes társadalmi réteget, de ez a program is lejár a hónap végén. Az új csomagtervben is szerepel valamiféle támogatás, de ennek értéke a Forbes értesülései szerint nem éri majd el a 600 dollárt.

Közben viszont egyre többen folyamodnak új segélyért: az elmúlt héten 6,9 millióan, ami új rekord.

Az égő kanócra öntöttek egy hordó olajat az USA-ban

„Az egyik emberem odajött hozzám, és azt mondta: Elnök úr, megpróbálták elkapni Oroszországgal, de az nem igazán működött. Nem jártak sikerrel. Aztán az alkotmányos felelősségre vonás volt a kacsa. Ez pedig most az új kacsájuk" - mondta Donald Trump amerikai elnök február végén a koronavírusra utalva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Aggódnak a hivatásos rendőrök, hogy iskolaőrnek vezénylik ki őket

Aggódnak a hivatásos rendőrök, hogy iskolaőrnek vezénylik ki őket

TGM: A Vidnyánszky-ügy

TGM: A Vidnyánszky-ügy

Két hatalmas drágakő milliárdossá tette, és most egy harmadikat is talált a szerencsés tanzániai bányász

Két hatalmas drágakő milliárdossá tette, és most egy harmadikat is talált a szerencsés tanzániai bányász