szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

217 millió forintos osztalékot vettek ki a NAKK Zrt.-ből, amit Orbán Viktor öccse alapított 2016-ban. A cég most az Orbán-család bizalmi embereként emlegetett Bihari Lajos többségi tulajdonában van.

Nagyon jól szerepelt a 2019-es üzleti évben a NAKK Nemzetközi Alapanyag és Késztermék Kereskedelmi Zrt., amit 2016-ban még Orbán Áron, a miniszterelnök öccse alapított. Az építőanyag-nagykereskedő cég tavaly 3,9 milliárdos forgalmat bonyolított, a cégből 217 millió forintot vettek ki – írta a Mfor.hu.

Orbán öccse 2017-ben szállt ki a cégből, amelynek 51 százalékos részvénycsomagját 2018-ban vásárolta meg az igazgatóság egyik tagja, Bihari Lajos, akit az Orbán-család bizalmi embereként tartanak számon, hiszen ő az ügyvezetője Orbán Győző, a kormányfő apjának Nehéz Kő Kft. nevű szállítmányozó cégének.

Tavaly egy közbeszerzést nyert meg a NAKK Zrt: 32 millió forintos szerződést kötöttek a MÁV-val pályafelújítási és karbantartási munkákhoz szükséges kőkeverék szállításáról.

 

Orbán Győző cégének még sose volt ilyen jó éve

Árbevételi rekordot ért el a Nehéz Kő Kft, de ez nem fialt rekord osztalékot Orbán Győzőnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kovács Gábor Vállalkozás

Új üstökös tűnt fel az Orbán-család bányacégeinek környékén

Első évében máris 380 millió forint bevételt tudott összehozni egy fiatal köves cég, a GTR Magyarország. Ez önmagában nem is lenne hír, ám a MÁV egyik közbeszerzését illusztris alvállalkozókkal nyerték meg: egy ideig az Orbán család fő bányacége, a Dolomit szerepelt e poszton, az eljárást a család volt érdekeltségével, a NAKK-kal fejezték be. A tendert a GTR ellen induló cég megtámadta, mondván a társaság több ponton sem felelt meg a szigorú feltételeknek.

Új rekord: egy nap alatt ezernél is többen fertőzödtek meg koronavírussal itthon

Új rekord: egy nap alatt ezernél is többen fertőzödtek meg koronavírussal itthon

Tomán Szabina: "Nem kell bizonygatnom, milyen ügyes lány vagyok."

Tomán Szabina: "Nem kell bizonygatnom, milyen ügyes lány vagyok."

Megölte és kútba dobta lakótársát egy férfi Miskolcon, 15 évet is kaphat

Megölte és kútba dobta lakótársát egy férfi Miskolcon, 15 évet is kaphat