szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szuga Josihide Orbán szerint a konzervatív értékek tisztelete iránt is elkötelezett.

Gratuláló levelet küldött Orbán Viktor miniszterelnök Szuga Josihide új japán kormányfőnek; Orbán ebben méltatta a stratégiai együttműködéssé fejlődött magyar-japán barátságot, és budapesti látogatásra is meghívta az ázsiai ország vezetőjét – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerdán.

Orbán Viktor az új kormányfőhöz címzett levelében egyrészt azt írta, hogy büszkeséggel tölti el, hogy "országaink hosszú múltra visszatekintő barátsága az elmúlt évek munkája nyomán egy átfogó és sikeres stratégiai együttműködéssé fejlődött". Másrészt azt is írta, hogy

örömömre szolgál, hogy az Ön személyében egy sokat látott, rátermett vezetővel dolgozhatok együtt, aki országa fejlesztése mellett a konzervatív értékek tisztelete iránt is elkötelezett"

Orbán közölte: nagy várakozással tekint a közös munka elé, és bízik abban, hogy "harminc év után újra Budapesten köszönthetjük Japán miniszterelnökét. Ezúton szeretném meghívni miniszterelnök urat egy hivatalos magyarországi látogatásra, mellyel új lendületet adhatunk a magyar–japán kapcsolatoknak".

A magyar kormányfő a levél végén azt is írta, hogy őszintén kívánja, hogy a nehézségek ellenére Japán és Tokió kiváló házigazdája legyen az olimpiai játékoknak, és "sok japán és magyar sportsikert ünnepelhessünk 2021-ben".

A korábbi japán miniszterelnök, Abe Sindzó augusztus 28-án jelentette be lemondását tisztségéről, romló egészségi állapotára hivatkozva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bíróságon támadja meg a sztrájkot az SZFE fölé kinevezett kuratórium ügyvédje

Bíróságon támadja meg a sztrájkot az SZFE fölé kinevezett kuratórium ügyvédje

Elek István: Vidnyánszky, a politikus

Elek István: Vidnyánszky, a politikus

Öt ingyenes koncertet ad a Budapesti Fesztiválzenekar

Öt ingyenes koncertet ad a Budapesti Fesztiválzenekar