szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A miniszterelnök elismerte, hogy a most bejelentett mentőcsomag nem hosszú távú segítség.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

A vendéglátósokat nem fogja hosszú távon megmenteni a kormány által eddig bejelentett csomag, de nem is ez a cél, hiszen egyelőre 30 napra szól a kijárási korlátozás – mondta Orbán Viktor az M1-nek adott interjújában.

“Ha jó eredményekkel jár, akkor karácsony környékén már szabadulhatunk. Most harminc napra esnek el a bevételeiktől a szállodák, éttermek, szabadidős tevékenységet nyújtó intézményeink, a segítség is ennyi időre szól. Ha tovább tart, kaptam javaslatokat a minden gazdasági ágazatot segítő újabb intézkedésekkel kapcsolatban. Készül az az akcióterv, ami segíteni fog mindenkin" – mondta.

Orbán: jelenleg 50 százalék az esélye, hogy kitart az egészségügy

"Ha így mennek tovább a dolgok, akkor ötven százalék esélye van annak, hogy a kórházakban el tudjuk látni a betegeket. Nem lehetett tovább várni a döntéseket most kellett meghozni" - mondta a miniszterelnök az M1-en.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szegeden kitaláltak valamit a szén-dioxid hasznosítására

Szegeden kitaláltak valamit a szén-dioxid hasznosítására

Tagesspiegel: Közép-Európa miatt elkerülhetetlen a kétsebességes Unió

Tagesspiegel: Közép-Európa miatt elkerülhetetlen a kétsebességes Unió

Majka: Szijjártó Péternél jártam, erre a nyakamba szakadt egy gyűlöletcunami

Majka: Szijjártó Péternél jártam, erre a nyakamba szakadt egy gyűlöletcunami