szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lap úgy tudja, a főváros több mint 9 milliárd forintot fizet a Swietelskynek azért, hogy folytassa a vonal rekonstrukcióját.

Még karácsony előtt aláírják a felek azt a szerződésmódosítást, amelynek értelmében a 3-as metró felújításán dolgozó Swietelsky Vasúttechnika Kft. – tartalékkal együtt – további 9,5 milliárd forintot kap, cserébe legkésőbb január 11-ig folytatnia kell a novemberben abbahagyott munkát. Erről a keddi Népszava számol be, hozzátéve: a munkálatok befejezésének határideje így is átcsúszik 2023 januárjára.

A szerződés módosításának előzménye, hogy a Swietelsky márciusban 18 milliárdos többletköveteléssel állt elő az északi és a déli szakaszon előállt sorozatos csúszásra és extra feladatokra hivatkozva. A cég eredetileg 47,8 milliárd forintért vállalta az alagútfelújítást még 2017-ben, beleértve a biztosítóberendezés és a gyengeáramú rendszer rekonstrukcióját is. A szerződést július végén felfüggesztették, hogy az esetleges megegyezés esetén egyszerűen módosítható legyen, most pedig – írja a Népszava – a főváros és a BKV úgy döntött, hogy részben enged a kivitelező követelésének.

A lap megjegyezte: a felújítás költségét eredetileg 120 milliárdban határozták meg, jelenleg 217,5 milliárdnál tart. Az összegből 172 milliárd forint uniós támogatás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A hamburgerezés miatt feljelentett mentős több étteremben is ingyen ehet

A hamburgerezés miatt feljelentett mentős több étteremben is ingyen ehet

Óvatos a Microsoft, csak szeptemberre tervezi a „nagy nyitást”

Óvatos a Microsoft, csak szeptemberre tervezi a „nagy nyitást”

Jövő héttől hatféle koronavírus elleni vakcina lesz elérhető Magyarországon

Jövő héttől hatféle koronavírus elleni vakcina lesz elérhető Magyarországon