szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Boros Anita korábban részese volt a 2020-as OTKA-pályázatoknál kipattant botránynak, államtitkár már nem lesz, de továbbra is számítanak rá más munkakörben.

Január 15-től megszűnik Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért, valamint Kaderják Péter energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár beosztása – írta a Népszava az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása alapján.

A lap szerint a két terület összeolvadva, egy új államtitkárságban működik tovább, amelyet Steiner Attila, az Igazságügyi Minisztérium eddigi európai uniós ügyekért felelős államtitkára vezet majd. A szaktárca közleményében arról is ír, hogy Boros és Kaderják munkájára más feladatkörben, de a továbbiakban is számít Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Boros Anita korábban részese volt a 2020-as OTKA-pályázatoknál kipattant botránynak. Az ügy rövid lényege, hogy a pályázatok hivatalos eredményén Palkovics utólag kézzel módosított, megmásítva ezzel a hivatalos zsűri által kihirdetett győztest. Boros szintén a nyertesek között volt, a nevét később azonban lecserélték a pályázatban, a munka pedig eltűnt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Növekedni tudott tavaly a kínai gazdaság

Növekedni tudott tavaly a kínai gazdaság

Török sztárcsapathoz igazol Szalai Attila

Török sztárcsapathoz igazol Szalai Attila

Meg kellett műteni Cseh Lászlót

Meg kellett műteni Cseh Lászlót