szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Applikációval ellenőrizhetik, hogy kapott-e az utas védoltást, vagy tesztelték-e.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az Emirates a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetséggel (IATA) közösen teszteli a szervezet digitális útlevelét – írja a Turizmus Online. Az útlevél egy okostelefonos applikáció, amivel igazolhatják az utasok, hogy rendelkeznek az adott országba belépéshez szükséges vírusteszttel, vagy megkapták-e a koronavírus elleni védőoltást.

Az alkalmazás meg tudja osztani ezeket az információkat a a légitársasággal és a hatóságokkal is.

Elsőként Dubajban tesztelik az appot, a koronavírustesztek meglétének indulás előtti ellenőrzésére használják az alkalmazást. A portál szerint az utasok már a repülőtérre érkezés előtt megoszthatják a teszteredményeket a légitársasággal, az adat pedig felkerül a chek-in rendszerbe.

Ezen kívül az alkalmazás naprakész információkkal tájékoztatja a felhasználót a legfrissebb járványügyi előírásokról, regisztrálni lehet vele tesztközpontokba, a laboratóriumok pedig az okostelefonra küldhetik a teszteredményeket.

A mobilunkon bemutatott digitális oltási könyvvel is igazolható lehet, hogy kaptunk vakcinát

A világszerte zajló oltóprogramok közben már létre is jött az a társulás, amelynek célja, hogy az állampolgár digitálisan, a telefonjával is igazolni tudja, valóban megkapta a koronavírus elleni oltást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTA Elnökség: Tiszteletben kell tartani az egyetemi autonómiát

MTA Elnökség: Tiszteletben kell tartani az egyetemi autonómiát

Újabb egyetem indulhat el a modellváltás felé

Újabb egyetem indulhat el a modellváltás felé

Radar360: A háziorvosoknál a kínai vakcina, beindult a szállásfoglalás

Radar360: A háziorvosoknál a kínai vakcina, beindult a szállásfoglalás