Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Kijött a rendelet a felszolgálási díjról, január elsejétől maximalizálják a mértékét.
Megjelent Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter rendelete, amivel a szervizdíjak mértékét és átadásának módozatait rendezi. A rendelet, amelynek tervezetéről már korábban is írtunk, maximalizálja a szervizdíj mértékét,
vendéglátó üzletek a magánszemélyek fogyasztása esetén a fogyasztás maximum 15, céges megrendelés, céges számla esetén pedig 20 százalékát számlázhatják ki a felszolgálásért jövő év elejétől.
További részletek a Magyar Közlönyben, illetve közérthetőbben korábbi cikkünkben.
Utoljára a Gyurcsány-kormány idején volt maximalizálva a felszolgálási díj, 15 százalékban. Az intézkedést 2009-ben vezették ki.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.