Szexi, és a profitot is növeli, de hogyan kapcsolódhat egy kisebb cég ehhez a trendhez?
Ötlépcsős útiterv a fenntarthatósági célkitűzések üzleti stratégiába építéséhez.
Az amerikai elnök nem akar kukoricaszirupot látni a kólában, bár ő maga a zéró kóláért van oda, annyira, hogy az Ovális Irodába is szereltetett egy gombot, hogy bármikor hozathasson magának az üdítőből.
Donald Trump amerikai elnök szerint a Coca-Cola vállalatot ő vette rá arra, hogy az Egyesült Államokban árult üdítőitalaiban kukoricaszirup helyett valódi nádcukrot használjon – írja a BBC.
Az Egyesült Államokban gyártott Coca-Cola-termékeket eddig jellemzően magas fruktóztartalmú kukoricasziruppal édesítették, azonban Trump egészségügyi minisztere, az oltásellenes Robert F. Kennedy Junior aggodalmát fejezte ki a szer szerinte káros egészségügyi hatásai miatt.
„Beszéltem a Coca-Colával arról, hogy az Egyesült Államokban is valódi nádcukrot használjanak, és ők beleegyeztek” – írta Trump a közösségi oldalán, majd köszönetet mondott a cég vezetőségének, illetve határozottan kijelentette, hogy a nádcukor egyszerűen jobb.
Bár a cég hivatalosan nem erősítette meg a recept megváltoztatását, szóvivőjük azt mondta, hogy nagyra értékelik Trump elnök lelkesedését, és hozzátette, hogy hamarosan további részleteket osztanak meg „a Coca-Cola termékpalettáján várható új és innovatív kínálatról”.
Az amerikai piacon forgalmazott kólától eltérően, például Mexikóban, az Egyesült Királyságban vagy Ausztráliában inkább nádcukrot használnak az édesítéshez. A Magyarországon kapható üdítő dobozos változatának összetevői között a fruktóz-glükózszirup van felsorolva.
James Quincey, a Coca-Cola vezérigazgatója egyébként áprilisban a befektetőknek arról beszélt, hogy a cég folyamatosan halad a cukorcsökkentés irányába. Elmondása szerint ezt többek között a receptek módosításával, valamint a globális marketing- és terjesztési hálózatuk segítségével érik el, hogy növeljék az érdeklődést a cég bővülő kínálata iránt.
Trump maga rendszeresen iszik kólát, az elnök az aszpartámmal édesített, cukormentes zéró nagy kedvelője. Még az Ovális Irodába is szereltetett egy gombot, hogy bármikor hozathasson magának belőle. Azonban vannak, akik kevésbé lelkesek a témával kapcsolatban. A kukoricatermelők aggódnak, hogy a kukoricaszirup lecserélése az amerikai élelmiszeripari munkahelyek ezreinek megszűnését, a farmerek jövedelmének visszaesését és a külföldi cukorimport növekedését eredményezheti.
Januárban amerikai kutatók számszerűsítették, mennyire aggasztó a sok édes üdítőital fogyasztása a világban:
Ötlépcsős útiterv a fenntarthatósági célkitűzések üzleti stratégiába építéséhez.
2025. július 10-én lezárult a „Minden vállalkozásnak legyen saját honlapja” pályázat. Július 15-étől új forgóeszköz-finanszírozási lehetőség nyílt meg a feldolgozóipari mikro- és kisvállalkozások számára.
Folyamatosan bővül a céges bankkártyapiac. A kínálaton egyre inkább látszik, hogy a neobankok megjelenése versenyre készteti a hagyományos bankokat is.
Az elektronikus aláírásoknak egyre nagyobb a szerepe, de a különböző típusok közötti különbségek nem mindig egyértelműek.
Egy magyar bombaszakértő segítette az 1920-as években a japán elnyomás ellen harcoló koreai szabadságharcosokat – derül ki Csoma Mózes, a Károli Gáspár Református Egyetem bölcsészkarának dékánja, volt dél-koreai magyar nagykövet tanulmányából.
Olaszországi nyaralása idején történt végzetes baleset az osztrák extrémsportolóval.
Az Evergrande csődje óta tudhatjuk: elég nagy bajok vannak a kínai ingatlanszektorral.