szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csaknem egymilliárd forintot fordít az Alkotás Point új tulajdonosa fejlesztésekre, beruházásokra. Az irodaházat ingatlanalap-kezelő társaságán, a Heitman European Property Partners IV-en (HEPP IV) keresztül, tavaly januárban felvásárló chicagói központú Heitman a gazdasági válság ellenére is megkezdte az irodaház átépítését, környezetbarát átalakítását. A fejlesztések 2013-ban is tovább folytatódnak a Budapest nyugati kapujának is nevezett épületkomplexumban.

A közel 26 ezer négyzetméter bérelhető ingatlant kínáló irodaház a fejlesztéseknek köszönhetően nem csupán megtartotta korábbi megbízóit, de újabb 11 400 m2-t értékesített meglévő és új bérlői között. Az ingatlan tulajdonosa az épület karbantartására, átépítésére és korszerűsítésére 2012-ben, illetve 2013-ban közel 1 milliárd forint értékű beruházást indított, a bérbeadó és üzemeltető AIG/Lincoln Kft. koordinációja alatt.

Az Alkotás Point 2012. évi fejlesztései során megújult az energia felügyeleti rendszer, a teljes légtechnikai szerkezet és a villámhárító rendszer. Az év elején az épületegyüttesben található valamennyi csaptelepet korszerű, energiatakarékos szerelvényekre cserélték, amelyek nem csak az elhasznált víz, hanem a felmelegítéséhez szükséges energia mennyiségének drasztikus csökkentését is lehetővé teszik. Továbbá a légies térhez igazodó lobby beépítésével, a liftek felújításával, újszerű beléptető- és garázsfelügyeleti struktúra, valamint zöld tetőterasz kiépítésével újult meg a budai lokációjú modern irodaépület.

E fejlesztéseken túl 2013-ban kimondottan az energiahatékonyság növelése céljából, a létesítmény gázfogyasztásának és ezzel szén-dioxid kibocsátásának csökkentése mellett, a központi hűtés hatékonyságának javítása (adiabatikus hűtés beépítése) is szerepel a tervek között.

A három szárnyból álló Alkotás Point 2013-ra kizárólagos ügynökségeként a DTZ-t bízta meg. Eddig főként olyan nagyobb alapterületű irodabérlőknek adott otthont, mint a Signal Biztosító, a NuSKIN Eastern Europe, vagy a Bayer Hungária. 2003-tól az Euronet Worldwide-dal, az elektronikus pénzügyi műveletek biztonságos feldolgozásának egyik iparágvezető cégcsoportjával bővült az irodaház bérlői köre, amely 2012-ben további 3 évre hosszabbította meg 1300 m2-re vonatkozó bérleti szerződését. A tavalyi évben további új bérlők érkeztek az irodaházba, többek között a dinamikusan terjeszkedő, 1500 m2-t bérelő Medicover Magánklinika Egészségközpont is.

Az épület üzemeltetője a gazdasági recesszió következtében jelentkező igényekhez alkalmazkodva, rövidebb bérleti időre szóló, kisebb alapterületű, úgynevezett inkubátor irodákat is kialakított. A speciálisan a kisebb ügyfelek igényeihez igazított lehetőséggel, jelenleg az épület további 484 m2 területét hasznosítják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vámos Miklós Demeter Szilárdnak: Takarodjon melegebb éghajlatra!

Vámos Miklós Demeter Szilárdnak: Takarodjon melegebb éghajlatra!

Meddig fújják az ismeretlen elektromos autógyártók tőzsdei lufiját?

Meddig fújják az ismeretlen elektromos autógyártók tőzsdei lufiját?

Visszavonja gázkamrázós írását Demeter Szilárd

Visszavonja gázkamrázós írását Demeter Szilárd